Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Át kell szervezniük az iskolát

Kimle idei költségvetése hiányos, ám bíznak abban, hogy támogatással több tervüket is sikerül megvalósítaniuk.
Az állami támogatások csökkenésével Kimle idei költségvetése hiányos, ezért az önkormányzati intézmények büdzséjét karcsúsítani kellett. A korábbi években az óvodában már érzékelhető volt a gyereklétszám-csökkenés, amely most elérte az általános iskolát is.

Szeptembertől az alsó tagozatban osztályösszevonások várhatók, hiszen néhány évfolyamon annyira lecsökkent a létszám, hogy nem tudnak két osztályt működtetni. Az átszervezés személyi változásokkal is járhat.
Balsay Zsuzsanna polgármester elmondta: bíznak a pályázati támogatásokban. Az elmúlt időszakban számos pályamunkát nyújtottak be, melyek elbírálása a következő hetekben várható. Pozitív döntés esetén az önkormányzat vállalná a szükséges – esetenként 50–60 százalékos – önrészt.

Több utca burkolatjavítását, az iskola informatikatermének korszerűsítését, a tornaterem felújítását és egy játszótér kialakítását is ilyen támogatással szeretnék megvalósítani.
A tavaly kialakított közművesített építési telkek értékesítéséből is bevételt remélnek.

– Szeretnénk tovább csinosítani a faluképet. Utcanévtáblákat és egy információs térképet is szeretnénk kihelyezni a településen. Jelenleg a temetők rendezése folyik. Hozzájárulunk a novákpusztai templom építésének költségeihez is. A tervek szerint ősszel sor kerül az isteni hajlék avatására. Jelenleg több kiviteli terv is készül, hogy a következő támogatási időszakra (2007–2013) már kész tervekkel várjuk az uniós forrásokat. Most folyik a községet átszelő kerékpárút tervezése. A következő években szeretnénk a művelődési házat és környékét rendbe tenni, és a régi hidat felújítani.

Kimlén büszkék az elmúlt években kialakult közösségi életre. Számos egyesület és civil szervezet működik a településen, a nemzeti ünnep alkalmából is kulturális műsorral kedveskedtek a helyieknek. Ekkor adták át a „Kimle községért" emlékérmet is. A kitüntetést idén Tóth Péter helyi fafaragónak ítélték oda. Posztumusz emlékérmet kapott a Holló házaspár, akik az 1950-es évektől kezdődően közel két évtizedig tanítottak Kimlén. Holló László évekig iskolaigazgatóként tevékenykedett, és nevéhez fűződik a sportkör létrehozása is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerések az utánpótlás-nevelésért

A jánossomorjai önkormányzat legutóbbi ülésén a városatyák két sportszakember munkáját jutalommal… Tovább olvasom