Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Aranylövés musicalben elbeszélve

Mosonmagyaróvár ismert alakja Kaszás Kornél. Naponta halljuk hangját a helyi rádióban, gyakran konferál rendezvényeken s a Theatrum Ad Flexum tagja.

Most új területen próbálja ki magát: életében először színdarabot rendez. Méghozzá Budapestre.

– A történet korábbra nyúlik vissza. Jeszenszky Iván író és könyvkiadó-tulajdonos adta ki első regényemet, a Hőség címűt. E krimis elemekkel dúsított és erős társadalomkritikával átszőtt művet Kurt Vonnegut – számomra példakép és mester – világlátása és abszurd stílusa ihlette – meséli Kaszás Kornél. A kiadó tavaly látta a Baráti Kör a Művészetért Alapítvány színitársulatának előadásában A kölyök című darabunkat itt, Mosonmagyaróváron. Megtetszett neki a csapatunk és felkért bennünket, hogy állítsuk színpadra Aranylövés című, legújabb könyvét musical formában.

Kaszás Kornél első rendezésére készül.
Kaszás Kornél első rendezésére készül.

– A Theatrum Ad Flexum afféle baráti társaságként működő amatőr színjátszó csapat, ahol a tagok együtt alakítják ki előadásaikat. Mindenkinek biztosítunk lehetőséget, hogy megmutassa, mit tud – tette hozzá már Major Tamás, a társulat vezetője. – A regényt együtt dramatizáljuk, Szabó Attila szerzi a zenét, O. Cser Zita a tánckoreográfiáért felel. Kornél írja a dalszövegeket, s most próbálja ki magát először rendezőként. Ebben pedig számíthat a segítségemre, támogatásomra.

Az Aranylövés egy Franciaországban játszódó regény, a társadalom peremére szorult, kábítószerfüggő fiatalok nehéz és konfliktusokkal teli életét mutatja be egy szerelmi történettel átszőtt cselekményen keresztül. Bár hangulata néhol sötét, mondanivalója szerint az embernek mindig van választása és lehetősége, hogy szabadon éljen és dönthessen a saját életéről.

Kaszás Kornél első rendezését előreláthatólag november végén mutatják be Mosonmagyaróváron, a musicalt ezután Budapesten fogja játszani a Theatrum Ad Flexum társulata.

Kaszás Kornél első regénye, a Hőség tavaly jelent meg Chris Cornel írói álnéven. Heteken belül kiadják következő művét is, melynek címe a sokat sejtető Emberöl(t)ő.

Olvasóink írták

 • 10. Bry@n 2010. augusztus 03. 20:26
  „Nem mi telepetítettük ki annó a sok ezer embert és nem mi akartuk hogy Mosonmegye megszünjön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 9. Bry@n 2010. augusztus 03. 20:24
  „zenelady ha ez a kis város akkor mi Jánossomórja???Ha nem jól írtam bocs!!!Meg a sok 10000 meg 15000-res új kistelepülések?????????”
 • 8. SN 2010. augusztus 02. 13:26
  „rivotril2mg: Ha nem olvasod el a cikket, akkor miért szólsz hozzá egyáltalán? Amúgy meg nagyon nem életszerű, hogy el sem olvasod a cikket, de "kérdésed" van hozzá...

  mier ft.: Nem reklám! Elrettentés! Tudod te egyáltalán, hogy miről szól ez a darab? Bemutatás, hogy miből-mi lesz! Társadalomkritika elrettentő célzattal.”
 • 7. Jampec 2010. augusztus 02. 13:13
  „Gratulálok Kornél! Sok ilyen tehetséges fiatalra lenne szükség mint Te, s nem csak Mosonmagyaróváron. Valóban színes egyéniség vagy. Nyílván a napjaidat nem a diszkózás, az ivás, s a bulizás tölti ki. (Két diplomát megszerezni sem lehetett könnyű) Igényesebb vagy, s a mai világunkban - sajnos - ez sokaknak csípi a szemét. Nem lóghatsz ki a "birkasorból" főleg nem pozitívan. Az irígyekre oda se figyelj, ők csak mocskodóni tudnak, s a buták meg butaságokat írni. De látom hozzám hasonló vélemények is vannak! Szerencsére! Nem a Te, nem az én, hanem az Ország szerencséjére. (Nekem is vannak eféle ambícióim, csak tehetségem nincs hozzá, így nem írigykedem, hanem értékelem más igyekezetét és tehetségét!) További sok sikert!”
 • 6. zenelady 2010. augusztus 02. 10:34
  „Hát, drága rivotril2mg, kár volt akkor köpnöd, ha már csak ilyenre sikeredett. Mi a búbánatért kell valóban fikázni? És ha valaki értelmeset hozzászól, miért is válaszolsz neki, hiszen te csak a bizsergő ujjaidon akartad levezetni a feszültséget. Ennyit a kis városotokkal kapcsolatos tájékozottságotokról. Ha valaki Kornélt nem ismeri, az valószínűleg baromi lokálpatrióta. Nyilván nem tökéletes, nem egy kis isten, de sokoldalú, tehetséges fiatalember. Én mondjuk többet nem fogok hozzászólni, még akkor sem, ha most engem fikáztok, de az ilyen bosszant. Aki hülye, legalább maradjon csöndben. Bár, tény, hogy sajnos mégis mindig azok a leghangosabbak:(”
 • 5. itak 2010. augusztus 02. 08:00
  „Ennyi az irigy ember? Kornél fiatalon is sikeres: két egyetemi diplomával, és sok tehetséggel rendelkezik. Ezért kell fikázni? Gyerekkora óta színjátszással is foglalkozik, aki néha "betéved" egy-egy előadásra, láthatja munkáját folyamatosan: mint műsorvezető, mint énekes, és mint színész. És bizony még verseket is ír, sőt, könyveket! Mert gondolkozik világunkról! Hűha..! Ez gyanús, ugye? Bocs, de nem értem a hozzászólásokat. Azért mert a darab címe: Aranylövés? Higgyétek el, a darab nem drogozásra hív, hanem a művészet erejével kívánja ezt a sajnos megjelenő jelenséget megmutatni, elgondolkoztatni. Minden elismerésem azoké, akik merik megjeleníteni a visszásságokat, ... ez is nevelés! Sok sikert Kornél! Cser Kati /merem vállalni a nevem/”
 • 4. Ettyi 2010. augusztus 01. 18:08
  „Megint nagyon okosak a hozzászólások. Ha valaki csinál valami jót,érdekeset,akkor azt fikázni kell.Rádiós,amatőr színjátszó,most rendezni készül.Hát tényleg ratyi és gyík....”
 • 3. rivotril2mg 2010. augusztus 01. 15:33
  „tényleg...ki ez a gyík?”
 • 2. meir 2010. július 31. 23:42
  „Bravoooooo Magyarorszag!!
  Ingyenes DROG Reklam!!
  -(Aranyloves = Tuladagolas)-”
 • 1. pidali 2010. július 31. 20:01
  „ki ez <moderálva>???????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kossuthi bandérium nyomdokain

Halászi - Látványnak sem utolsó a tizenhárom lovas, amint délcegen, ünnepi mentében vonul fel… Tovább olvasom