Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 29°C Még több cikk.

Ámokfutás Mosonmagyaróváron: két autónak ütközött, majd elfutott a 22 éves sofőr, kocsija árokba gurult - fotók

A menekülő férfit a rendőrök végül egy közeli ingatlan udvarában fogták el - ahová a kerítésen keresztül mászott be. Az egyik vétlen sofőr megsérült, kórházba vitték.
A rendőrök Mosonmagyaróváron a Soproni utcában, közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából próbáltak megállítani egy személygépkocsit csütörtök délelőtt.

A járművezető azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva, lassítás nélkül elhajtott a Szále János út irányába. A járőrök az autó után indultak, eközben a szolgálati jármű hangosbeszélőjén többször is megállásra szólították fel a vezetőt, aki az utasítás ellenére tovább gyorsítva, több KRESZ szabályt áthágva próbált meg egérutat nyerni. Balra kanyarodott az Osztermayer útra, azonban ott nekiütközött - a jelzőtáblával védett útvonalon - a Kossuth Lajos út irányából szabályosan érkező autó jobb oldalának. A sofőr megállás nélkül folytatta útját a Kossuth Lajos út felé, ahol a közlekedési lámpa tilos jelzése ellenére a kereszteződésbe hajtott és összeütközött, egy a Régi Vámház tér felé szabályosan közlekedő személygépkocsival.
Ámokfutás Mosonmagyaróváron: két autónak ütközött, majd elfutott a 22 éves sofőr. Fotók: rendőrség, tudósító

A balesetet követően kiszállt az autójából, majd megpróbált elfutni. Eközben a vezető nélkül maradt jármű belegurult az út menti árokba. A menekülő férfit a rendőrök végül egy közeli ingatlan udvarában fogták el - ahová a kerítésen keresztül mászott be - majd a helyi rendőrkapitányságra előállították. A balesetek következtében az egyik vétlen járművezető megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Az elfogott 22 éves D. Zoltán ruházatának átvizsgálása során - nadrágja zsebében - egy besütött végű fecskendőt, benne kristályos szerkezetű kábítószergyanús anyaggal, továbbá egy por állagú kábítószergyanús anyagot tartalmazó zacskót találtak az egyenruhások. A vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott.
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító
A rendőrök megállapították, hogy a menekülés során vezetett járművén elhelyezett rendszámtáblák sem arra a gépkocsira kiadott hatósági jelzések voltak, azt az elfogott elkövető helyezte el az autón. Ráadásul a férfi ellen öt járművezetéstől való eltiltás van érvényben.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság D. Zoltán őrizetbevétele mellett megkezdte az ügy vizsgálatát - írja honlapján a rendőrség pénteken.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Isten éltessen, Rubina!

Míg egyéves korában még kimondott néhány szót, mára egyáltalán nem tud beszélni, sőt, járni sem a… Tovább olvasom