Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Amatőr színjátszók profi színháza

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület tizenhetedik Moson Megyei Színjátszó Találkozójára negyven csoport – köztük négy határon túli – nevezett.
Közülük választották ki azt a tizenhetet, amelyek bemutatkozhattak a hét végén. A zsűrit ezúttal is amatőr színjátszó gyakorlattal rendelkező szakemberek – Pápai László, Bárány Zsolt és Gyergye Rezső – alkották. Bárány Zsolt elnök a díjátadáson kiemelte: az elmúlt évekhez viszonyítva javult az előadások színvonala, több produkció igazi színházi élményt nyújtott.

A legjobb előadásnak járó díjat a győri A csapat kapta, a legjobb rendező Frankó Katalin lett.

A legjobb csapatmunkának járó elismerést a budapesti Hegyhát Színpad, a legjobb dramaturgiát a paksi Pro Artis színjátszó csoport, a legjobb színpadi varázslat díját a nyárasdi Tekergők színjátszó csoport, a legjobb drámapedagógiáért járó elismerést Jarábik Gabriella, a legjobb ötlet díját a dunaszerdahelyi Fókusz Gyermekszínpad, a leg-
kreatívabb munkáért a díjat a győri Mini Szín, a legjobb szcenika díját az ikervári Rába(p)Art Társulat kapta. A legjobb felnőtt színész a győri Magyar Máté lett, míg a legjobb gyerekszínésznek járó elismerést a nyárasdi Krascsenits Szilárd érdemelte ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kordában tartanák a terepmotorosokat

A természetben okozott károk már milliárdokban mérhetőek. Ha nem sikerül megállítani a tilosban járókat, később szinte reménytelen őket felelősségre vonni. Emiatt azt tervezik, hogy már a közeljövőben kötelező lenne a rendszám nemcsak a quadok, hanem a segéd-motorkerékpárok esetében is. Tovább olvasom