Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Állás nélkül, négy gyerekkel otthon

Mosonmagyaróvár - Négy iskoláskorú gyerekét kell eltartania egyedül annak az édesanyának, aki – miután élettársától különvált – nemrég munkahelyét is elvesztette. Elkeseredettségében fordult szerkesztőségünkhöz.
Négy éve költözött a négygyerekes család az önkormányzati bérlakásból saját otthonba, amit szociálpolitikai támogatással, hitellel sikerült megvásárolniuk. Örültek, hogy végre megteremthették az iskoláskorú gyerekeknek a meleg otthont.

– Amikor az élettársamat megismertem, már akkor is szerette az italt, de egy éve elviselhetetlenné vált a kapcsolatunk, és ezt még tetézte romló gazdasági helyzetünk. A férfi szilveszterkor el is költözött, addig lelkileg terrorizált bennünket – meséli Kovács Mária, az elkeseredett anya.

Most egy 17 és egy 16 éves, vendéglátósnak tanuló lányról és két általános iskolásról kell gondoskodnia egyedül.

Az asszony három és fél évet dolgozott az egyik dunakiliti üzemben, fél évet kölcsönzött munkaerőként, utána alkalmazta a cég. Január 8-tól azonban felmondtak neki, egyedüli bevétele a munkanélküli-segély (a családi pótlékot élettársának folyósítják), közben alkalmi munkákból igyekszik pótolni a legszükségesebbeket.

Az anya már a családsegítő szolgálathoz is fordult, anyagi segítséget is kapott, ruhát a gyerekeknek, akik a szünet alatt ingyenesen étkezhettek.

– Mindenképp szeretnék munkát vállalni, de hát ez most nem megy könnyen. Egy ötvenéves munkaerő amúgy sem vonzó a cégeknek – panaszolja az asszony.

Azt mondja, jól jönne bárminemű segítség: a ház hitelével még valahogy elboldogulnak, de a berendezésre már nem futja. Örülne akár egy használt gázkályhának, akár egy hűtőnek, mosógépnek, bármilyen háztartási gépnek vagy műszaki cikknek. Szobabútorra, fekhelyekre, asztalra, székekre, függönyökre, ágyneműre is szükségük lenne, és a lányok is örülnének egy-egy ruhának, cipőnek. Bármi jól jönne, ami életüket könnyebbé, szebbé teheti ebben a nehéz időben.

Olvasóink írták

 • 15. Legate 2009. február 17. 23:28
  „Jaja! A sok birka azt gondolta hogy a kölcsönöket felvenni nehéz csak, aztán majd valahogy fizetik noha a törlesztő részletet akkor is épphogy ki tudták fizetni. Most meg a gazdasági válság miatt megemelkedett részletek magasabbak a fizetésüknél. Az meg a nagy marha aki ezt a világválságot a kormány hibájának hiszik.”
 • 14. MTT 2009. február 12. 16:44
  „SEGÍTSÉG LEHET! AZ E-HETI NŐK LAPJÁBAN EGY KOMPLETT LAKÁS BÚTORZATÁT( KONYHAI DOLGOKAT IS, HŰTŐT, GÁZTÜZHELYET..) AJÁNLOTTA FEL VALAKI AZ ARRA RÁSZORULÓKNAK! LEHETŐSÉGKÉNT, PRÓBÁLJÁK MEG!!!”
 • 13. lolita 2009. február 11. 12:21
  „Sajnos ez mar nem maganügy hanem közügy különben nem lenne az ujsagban,de a rafinaltsagon mar tul vagyunk es nem kell lelkizni,igen mindenki söpörjön maga körül szerintem van mit!”
 • 12. 1anyuka 2009. február 11. 09:38
  „Nagyon megkérek mindenkit,hogy aki az ilyen embereken segiteni nem tud vagy nem akar,az ne is álljon neki itt okoskodni meg egyéb,hanem fogja magát lépjen tul a cikken és ennyi.:Az apának van munkahelye:,de mennyivel járul hozzá a családi kasszához és a négy gyermeknél felmerülö kiadásokhoz,azt is tudjátok?Szerintem nem,ugyhogy mindenki foglalkozzon a maga problémáival és dolgaival,biztos van mindenkinek.Lehet,hogy láttok pár dolgot,vagy hallotok,de nem vagytok abban a helyzetben,igy könnyü pálcát törni bárki feje felett.”
 • 11. tamasgabor2 2009. február 11. 00:49
  „1-2 emberke nagyon nincs tisztába a dolgokkal....”
 • 10. lolita 2009. február 10. 22:21
  „Rajöttek emberek hogy ilyen modszerrel segitseget kapnak es ezt ki is hasznaljak,es egyre többen lesznek ilyen rafinaltak!Engem ma nemtudnak becsapni meg a kisalföldön keresztül sem,magam meggyözödöm es utana eldöntöm kinek adakozom!”
 • 9. bika07 2009. február 10. 16:54
  „Hát sajnos igen átletetek verve.Az ALKOHOL nagy Úr. nemcsak az élettárs.”
 • 8. Imcsi 2009. február 10. 15:26
  „Akkor megint át lettünk verve? !”
 • 7. bika07 2009. február 10. 14:40
  „Az élettárs most is otthonlakik nem is költőzőttel.Nagyon jól ismerem az illetőt.Ugyhogy nem egyedül neveli a gyerekeket.Az élettársnak még van munkahelye.”
 • 6. Imcsi 2009. február 10. 07:44
  „Túl sok a kérdés! Nem kellene még ezzel is bonyolítani a helyzetet!”
 • 5. akinemfél 2009. február 09. 23:36
  „Zavaros cikk zavaros életu emberekrol. Ha pénzt kapnának nem tunne el zavarosan ? Munka kellene az Anyukának ? Igen ? Nem ? Nekem ez zavaros. Milyen szakmát tanult az Anyuka ? Miben van gyakorlata ? Mit csinálna szivesen ? Mennyiért ? Konkrétan hogyan lehetne ilyen zavaros helyzetben segíteni ?”
 • 4. rivotril2mg 2009. február 09. 21:03
  „mostanában kezd divatba jönni a kisalföldnél hogy ilyen cikkeket irkál, annyi ilyen eset van hogy asszem ha ebből állna az egész ujság akkor is meg kéne 3x ozni a papír mennyiségét naponta hogy ráférjen mindenki.”
 • 3. comet 2009. február 09. 19:43
  „"a családi pótlékot élettársának folyósítják" - vajon miért? A Magyar államkincstár miért nem a gyerekeket nevelő anyának folyósít. A bürokrácia útvesztőiben néha nehéz kiigazodni, jó lenne ha az ügyintézők segítenék az anyát hogy minél gyorsabban ő kapja a neki járó családi pótlékot.
  Maga a történet szomorú és sajnos vannak még szomorúbbak is. Mit tehet egy kétségbeesett anya a gyerekeivel málladozó világunkban, ahonnan azok ölik ki a közösségi érzést akiknek erősíteni kéne azt.
  Reménykedhet? Talán ...”
 • 2. Imcsi 2009. február 09. 19:19
  „Azért kicsit túlzás, hogy "jó Neki"! Legfeljebb vannak Nála rosszabb helyzetben levők is!”
 • 1. Catherina 2009. február 09. 18:47
  „Jó neki, mert legalább lakása még van, amit esetleg el is adhat. Van aki már ezen is túl van, és lassan az albérletet se tudja fizetni meg a rezsit, és kajára se marad. Az kihez forduljon? Fel...?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkentik a vállalkozó orvosok díjait

Mosonmagyaróvár - A főigazgató szerint elsősorban nem megszorítást, hanem takarékos gazdálkodást… Tovább olvasom