Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Akcióbrigádok a parlagfű ellen

Az önkormányzat a Klub Next Mosonmagyaróvárral, a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesülettel, a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvánnyal, valamint a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-vel karöltve összefogásra szólítja fel a lakókat, intézményeket, vállalatokat a levegő parlagfűpollen-tartalmának csökkentése érdekében. Az akció célja, hogy a lakókat érdekeltté tegyék a parlagfű-mentesítésben.
Az összefogást hirdető szervezetek a parlagfű-mentesítési akciót úgy szeretnék megvalósítani, hogy felhívják a figyelmet a gyomnövény okozta problémákra, a védekezés szükségességére, a kellemetlenségek megelőzésére. Az összefogó szervezetek, egyesületek tagjaiból, diákokból és csatlakozó önkéntesekből álló „mentesítő csapat" július közepétől kéthetente, szombat délelőttönként meghatározott útvonalon járja a várost: megszemlélik az ingatlanokat, felmérik a mentesítendő területeket. A csapat a kisebb szennyezett területeket a tulajdonosokkal közösen azonnal megtisztítja. Bejelentéseket lehet tenni az ingyenesen hívható 80/204-831-es számon, vagy a polgármesteri hivatal 577-822-es számán.

Meghirdetik továbbá a „Parlagfűmentes ház/utca" címet. A szervezők olyan magánszemélyek, intézmények, vállalkozások, utcaközösségek jelentkezését várják, akik vállalják, hogy gyommentesen tartják ingatlanjaikat és környezetüket. Amennyiben az átvizsgálás során nem talál parlagfüvet az ellenőrző csapat, akkor jól látható helyre „Parlagfűmentes ház" feliratú matricát ragaszt. Amennyiben sikerül elérni egy utcában, hogy valamennyi ingatlan és a közterület is parlagfűmentes legyen, „Parlagfűmentes utca" táblát helyeznek el. Ezenkívül megajándékozzák a legaktívabb résztvevőket apróbb, környezetbarát ajándékokkal. A legsikeresebb résztvevők a szeptemberi borfesztiválon is díjazásban részesülnek. Jelentkezni lehet július 27-ig levélben a polgármesteri hivatal városfejlesztési és fenntartási osztályán (Mosonmagyaróvár, Fő utca 11.), telefonon a 577-822-es számon, vagy e-mailben a nemeth.andrea@mmovar-ph.hu címen, telefonon a 20/252-9472-es számon, e-mailben a mosonmagyarovar@klubnext.hu címen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliót költ a város sportlétesítményekre

Mosonmagyaróváron az élénkülő városi atlétikát és a szabadidősportot két – a napokban kezdődő – sportlétesítmény-felújítás segítheti. Nagy István alpolgármester elmondta: megszépül és korszerű lesz a Kossuth–gimnázium pályája, melynek futó- és kézilabdarészén teljesen felújítják a salakot. Tovább olvasom