Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Ádám élni, örülni tanul

Mosonmagyaróvár - Az összefogás kivételes példájáról tettek tanúbizonyságot azok a jó szándékú emberek és közösségek, akik a négyéves Kopf Ádám mindennapjait segítik, vigyázzák. Januárban megírtuk: a születésekor sérült kisfiúnak egy speciális kisbiciklire lenne szüksége. A család álma nemrégiben teljesült, a gyermek azóta speciális fejlesztést is kap az Éltes-iskola óvodai csoportjában.

Gyorsan fogy a tányérokból a spenót és a pulykarizottó, s ez önmagában azért hír, mert Ádám – a többi kisgyerekhez hasonlóan – önállóan eszik, hónapokkal ezelőtt pedig még az üres kanalat is nehezen tartotta. Lopva figyeljük a kicsiket a terem egyik szegletéből, Halász Sándorné anyuka öröme leírhatatlan: a január 14-én megjelent írásunkat követően két vállalkozó: Pingitzer Károly és Wiedemann László szabadidejében elkészítette a speciális kisbiciklit, amellyel erősödhet a kisfiú lábizma. Igaz, az Éltes-iskola speciális csoportja csak akkor fogadta volna a kisfiút, ha állni és járni tud, de – látva az édesanya erőfeszítését és akaratát – kivételt tettek. Ennek köszönhetően igaz, keveset, de Ádám azóta beszél, sőt: mondókát mond a többiekkel, pedig januárban csupán néhány hangra futotta.

– Minden tiszteletem az óvó néniké és a dadusoké, fantasztikus, milyen fejlődést tapasztalunk a fiunknál mind fizikálisan, mind mentálisan – sorolta boldogan Halász Sándorné. – Nem kértük, mégis több közösség megkeresett bennünket, köszönjük mindenkinek, aki segített.

Speciális segítség: Gyömbér kutya, a család kedvence már ismeri a gazdi új járgányát, a háromkerekű, speciális kisbiciklit. Fotó: Harcsás Judit
Speciális segítség: Gyömbér kutya, a család kedvence már ismeri a gazdi új járgányát, a háromkerekű, speciális kisbiciklit. Fotó: Harcsás Judit


Halászné nem részletezi, de albérletben, nagy beosztással él a négytagú család, ezért jó hír, hogy februárra ígéretük van egy saját otthonra. Mióta Ádám a délelőttöket az óvodában tölti, megváltozott a napirendjük, az időbeosztásuk. Igaz, a kisfiú a születésekor elszenvedett agyvérzés miatt nem tud lábra állni, ezért négykézláb közlekedik, ám a szülők egyetlen percre sem adták fel a reményt. Dr. Beke Ágnestől biztatást, dr. Sneider Júlia akupunktúrás kezeléseitől pedig látható javulást kapott a kisfiú, s vele együtt pedig a szülők lelke is.

– Nem adjuk, mert nem adhatjuk fel, hogy Ádám egyszer majd futni, focizni fog – folytatja Halászné. – Annak ellenére, hogy ez pont velünk történt, Ádám a szemünk fénye. Egy új mondatának, szavának is tudunk örülni, nekünk ez a létező legnagyobb ajándék, s ezerszer visszaadja a szeretetet, amit tőlünk kap.

Olvasóink írták

 • 3. Lili20 2009. február 21. 00:30
  „Most olvastam ezt a cikket.Nagyon de nagyon sajnálom a kisfiút!Sok -sok eröt egészséget kívánok!!”
 • 2. bombom 2009. január 08. 16:00
  „Szeretném felvenni a kapcsolatot a szülőkkel és a két mesteremberrel akik a biciklit csinálták.
  Aki tud küldjön nekem elérhetőségi adatot.
  Köszönöm
  ui. Az én kis unokám is sajnos hasonló sorsra jutott.”
 • 1. Hókuszpóka 2008. november 30. 07:36
  „Sok-sok kitartást, erőt és türelmet kívánok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróváron hősugárzóval és sütővel fűtenek

Mosonmagyaróvár - Két tömbben, harminckét Bakó utcai lakásban nincs vagy alig van fűtés: eldugult… Tovább olvasom