Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 4°C | 17°C Még több cikk.

A szülő költötte el a hegyeshalmi iskolának küldött támogatást?

Ekker László New York-i tanár, egykor a hegyeshalmi iskolában oktatott. Szerette volna, ha segíthet a helyi fiatalok oktatásának fejlesztésében.
Egy, az Egyesült Államokban élő olvasónk, Ekker László kereste meg lapunkat azzal, hogy a hegyeshalmi iskolának elküldött anyagi támogatását nem a megbeszéltek szerint használták fel. 

Mint elmondta a már New York-i tanár, egykor a hegyeshalmi iskolában oktatott, így szerette volna, ha segíthet a helyi fiatalok oktatásának fejlesztésében. Közvetlen támogatást az iskola külföldről nem tudott elfogadni, így Ekker úr kérte, válasszanak ki ők két rászoruló tanulót, amely meg is történt.

Ekkor a szülők bankszámlájára egy-egy ezer dollárt utalt át, amelyet a gyereket tanulására szánt volna. Ám később megtudta: a két család nemcsak a köszönetnyilvánítást felejtette el, hanem a pénzt is a gyermekekre költeni. Azóta újabb ezer dollár került az egyik szülő bankszámlájára, ám hogy azzal mi történt, még nem tudja. Úgy érzi: szándéka nem az ő hibájából hiúsult meg. Keresi a felelőst, ezért megkereste a mosonmagyaróvári gyámhatóságot is az adomány nyomán.

A Kisalföld megkérdezte a Hegyeshalmi Lőrincze Lajos Általános Iskolát, hogyan is használták fel a New York-i adományt. Az igazgató, Nusserné Bedő Gyöngyi az esetről elmondta: a gyermekjóléti szolgálat felelősével egyeztetve két tanulót választottak ki támogatásra érdemesként, mivel az iskolának nincs külön számlaszáma. Az említett felelős beszerezte a szülők számlaszámát, amit e-mailben el is küldtek a támogatónak. Az utalás 2017 decemberében történt meg, a pénz elköltéséről a felelős több alkalommal egyeztetett a szülőkkel. 2018 májusában ismét egy telefonbeszélgetés alkalmával jelezte Ekker László, hogy ismét utalt ezer-ezer dollárt a decemberben megadott számlákra.

 Az igazgató hozzátette: a két utalás között eltelt időszakban az egyik támogatott tanuló szülőjének megszűnt a számlája. E helyett új számlát nyitott a gyermekjóléti szolgálat a gyermek nevére. Ezt az új számlaszámot meg is küldték Ekker úr számára. A másik támogatott tanuló az édesapjától az édesanyjához került bírósági döntés alapján. Tudomása szerint a gyermekjóléti szolgálat megkezdte az apa számlájáról az anyáéra a pénz áthelyezését.

 Az igazgató kérdésünkre elmondta: a gyerekek anyagi támogatásának legegyszerűbb módja, ha az iskola alapítványának számlaszámára utalnak belföldről. Ám azt, hogy az alapítványnak külföldről érkezzen támogatás, egyéb szabályok miatt kerülik. A szülői munkaközösséggel viszont egyeztettek, így ha a jövőben lesz még ilyen adomány, akkor a szülői munkaközösség nyithat számlát annak fogadására.

Nyitóoldali képünk illusztráció - a szerk.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba hajtott és oldalára borult egy teherautó az M1-es autópályán Mosonszentmiklósnál

Árokba hajtott és oldalára borult egy teherautó az M1-es autópályán Mosonszentmiklósnál
Úgy tudjuk, két ember sérült meg. Tovább olvasom