Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

A Szigetköz ma már márkanév

Önkormányzatokat, civil szervezeteket és vállalkozókat összefogó egyesület jött létre nemrég. A Szigetköz turizmusának felkarolását tűzte ki célul.

Mosonmagyaróvár gesztorságával a szigetközi turizmust felkaroló egyesület alakult. Eddig a Lajta-parti város, Lipót, Halászi és Lébény önkormányzata mellett hat – főként turizmussal foglalkozó – civil szervezet, illetve több mint negyven vállalkozó csatlakozott, de amint dr. Pető Péter egyesületi elnök hangsúlyozta, várják az új tagokat is. A szervezet a Szigetköz Turizmusáért Egyesület nevet viseli, ennek ellenére nemcsak szigetközi, hanem a Mosoni-sík, a Hanság településeinek csatlakozására is számítanak. Dr. Kurunczi Károly, Jánossomorja polgármestere hiányolta a Mosoni-sík elnevezést az egyesület nevéből.

Kovács Gábor, Lébény polgármestere elmondta: a képviselő-testület polemizált, hogy belépjenek-e az egyesületbe, de végül mégis a csatlakozás mellett döntöttek. A településvezető elismerte: a Szigetköz ma ˝márkanév˝, mellyel a vidéket el lehet ˝adni˝ a turistáknak. A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás legutóbbi ülésén Szabó Miklós elnök a Futura-projektre utalva elmondta: a természettudományos interaktív bemutatóközpont sok látogatót vonzhat. Olyan turisztikai csomagokat kell összeállítani, amelyek a környékbeli településeket is vonzóvá tehetik. A találkozón elhangzott továbbá az is, hogy a környéket népszerűsítő kiadványokat a pályázati pénzek mellett főként Mosonmagyaróvár önkormányzata finanszírozza.

A táj szépségével és nevével a vidéket el lehet ˝adni˝ a turistáknak. Fotó: Illusztráció
A táj szépségével és nevével a vidéket el lehet ˝adni˝ a turistáknak. Fotó: Illusztráció

Az egyesület célja a magán- és közszféra partnerségén és közös érdekeltségén alapuló idegenforgalom fejlesztése, a turizmusban tevékenykedők szakmai összefogása, érdekképviseletének ellátása, az idegenforgalom fellendítése. A szervezet magára vállalja a térség turisztikai marketingfeladatait, szervezi és támogatja a turisztikai kiadványok létrehozását és a térség megfelelő színvonalú megjelenítését, de akár új turisztikai rendezvények létrehozását is kezdeményezik. A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás legutóbbi ülésén az is elhangzott, hogy a csatlakozó önkormányzatok egységesen százezer forintos tagdíjjal segítik az egyesület munkáját.


A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás legutóbbi ülésén az is elhangzott, hogy a csatlakozó önkormányzatok egységesen százezer forintos tagdíjjal segítik az egyesület munkáját. 

Olvasóink írták

 • 4. maestroo 2010. február 22. 17:42
  „akkor is márkanév legyen amikor szúnyogot kell írtani :D”
 • 3. pancser 2010. február 16. 15:07
  „Megint ünneprontó leszek. A Szigetköz tényleg vonzza az idegeneket, magam is propagálom ahol lehet és büszkén mondom, nem kevés vendéget csábítottam ide. Az ünneprontás abban van, hogy a vendégek nem a puszta tájért jönnek. Leginkább azért, mert az infrastruktúra messze felülmúlja az országos átlagot. Kitűnő táborozási lehetőségek, szállodák vendéglők, éttermek, a lipóti strand vonz,de nem kevésbé fontosak azok az emberek akik lakják, ebben is az ország átlaga felett jár a Szigetköz. Sajnálatos, hogy minden tekintetben a Rábaköz nagyon el van maradva. Szóval, idegenforgalmat csak akkor várhatunk, ha a települések jómóduak, az infrasuktúra jó! A puszta táj önmagában senkit nem vonz, vagy csak nagyon keveseket. Ne akarjunk mindent megint egy gombolyagba! A Hanság és a Mosoni síkság egy másik tájegység, amelyek kevésbé látványosak.”
 • 2. pidali 2010. február 16. 14:12
  „Nem is tudtam,hogy itt krokodilok is élnek,pedig régóta horgászok a szigetközbe! Vagy csak rosszul látom a képen??”
 • 1. lackomacko 2010. február 16. 13:24
  „Lám -lám amire akarják van pénz!Az egyesület mükődése marketing feladat!Na erre kivácsi leszek mit hoz?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külön csoport ellenőrizné a problémás bérlőket

Mosonmagyaróvár - Egy lakás-ellenőrzési csoport létrehozásával próbálja az önkormányzat elejét venni… Tovább olvasom