Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

A szépészet az új üzlet

Mosonmagyaróvár - Az évek óta szárnyaló fogturizmus mellett egyre nagyobb teret hódít Mosonmagyaróváron a szépségturizmus. A szépészeti beavatkozásokat kínáló magánklinikák már nemcsak a nyugat-európai, hanem a hazai páciensekben is üzletet látnak.

Mosonmagyaróvár kiváló természeti adottságai a turizmus szempontjából vitathatatlanok, mint ahogyan az is, hogy ezeket évtizedek óta képtelen kamatoztatni a város. Mosonmagyaróvár idegenforgalmát szinte kizárólag a fogorvosi és egyéb egészségügyi vállalkozások tartják fenn.


106 fogorvosi cég és 58 egyéb magánklinika

A Lajta-parti város nevét az egészségturizmus tette ismertté egész Európában. A városban mára teljes iparág épült a gyógyulni vágyó – elsősorban nyugat-európai – vendégekre, hiszen az otthonihoz képest itt fél-harmad áron elvégzik a beavatkozásokat. Kezdetben szinte kizárólag a fogturizmusra koncentrálódott ez az iparág, ám az elmúlt időszakban egyre inkább terjed ki más területekre, így például a plasztikai sebészeti beavatkozásokra is. Számos nyugat-európai állam polgárai a keleti országokban kerítenek sort a szépészeti műtétekre. A luxus kategóriába sorolható szolgáltatást ugyanis a társadalombiztosítás nem támogatja, ezért a fiatalodni, karcsúsodni vágyók hajlandók némi utazásra is azért, hogy jelentős összeget spóroljanak meg. Egy, a közelmúltban elkészült brit kutatás szerint például a szigetországból évente 30 ezren vágnak neki a nagyvilágnak, hogy a sebészkés alatt szépüljenek vagy fiatalodjanak meg, jelentős részük pedig hazánkban, illetve Lengyelországban végezteti el a beavatkozást. A tapasztalatok szerint ma már nem csupán a nyugati, hanem a hazai páciensek is egyre gyakrabban keresik fel ezeket a rendelőket.

Az egészségturizmus egyik centrumának nevezhető Mosonmagyaróváron a tisztiorvosi szolgálat adatai szerint a huszonöt alapellátási körzet mellett összesen 106 magán fogorvosi szolgáltató működik. Ám a városban dolgozó fogászok száma ennél jóval több, hiszen több szolgáltatónál is akár négy vagy öt fogorvosi széknél dolgoznak a doktorok. Emellett további 58 egyéb magánszakrendelő szolgáltató szerepel a nyilvántartásokban jelenleg. A közelmúltban több nagy, széles szolgáltatást nyújtó egészségügyi centrum, magánklinika épült és épül jelenleg is a városban. Rövidesen fogadja már a gyógyulni, fiatalodni és szépülni vágyó vendégeit a Grábner utca végén felépült új magánklinika. A tulajdonosok hosszú távra terveznek, megvásárolták már a szomszédos telkeket is és elképzeléseik szerint, az igényektől függően, tovább bővítik a komplexumot.


A plasztikai sebészeté a jövő

– A klinika építészetileg már szinte teljesen elkészült, jelenleg a belső munkálatok s a berendezés folyik. Terveink szerint ebben az évben már fogadhatjuk a vendégeket – mondja Vargáné Tóth Krisztina, az egyik tulajdonos. – A komplexumban három fogorvosi rendelő, egy minden követelménynek megfelelő, teljesen felszerelt műtő, ambuláns rendelő, valamint hat hotelszolgáltatást nyújtó betegszoba működik majd. A fogászat mellett elsősorban a plasztikai sebészet lesz a fő tevékenységünk. Ezeknek a beavatkozásoknak a teljes skáláját el tudjuk végezni nőknek és férfiaknak egyaránt. Olyan orvosokat kerestünk az ország minden részéről, akik egy-egy speciális terület elismert szaktekintélyei.

Vargáné Tóth Krisztina: Megfelelő marketingstratégiával ez a piac végtelen.

– Alapos szakmai számításokat, marketingtervet készítettünk a leendő vendégkört illetően. A nyugat-európai vendégek mellett egyre inkább alapozunk a hazai és helyi páciensekre is. A jelenlegi egészségügyi rendszer egyre inkább kedvez a magánklinikáknak. Szinte már minden beavatkozásért fizetni kell, így a betegek egyre jobban meggondolják, hogy a pénzükért az állami Kórházakban vagy a korszerű magánklinikákon kezeltessék magukat. Az ebben az ágazatban gyakorta dúló konkurenciaharcokban nem kívánunk részt venni. Úgy vélem, megfelelő marketingstratégiával ez a piac szinte végtelen. Emellett a hazai egészségbiztosítási rendszer átalakításában is keressük a lehetőségeket – mondta Vargáné Tóth Krisztina.


Együttműködés a Kórházzal is


A városban működő egyre több magánklinika a főigazgató szerint nem veszélyezteti a Karolina Kórház működését, sőt, még többletbevételekhez is juthat az intézmény ezáltal. Dr. Vermes Tamás lapunk érdeklődésére elmondta: nem konkurálnak a magánklinikákkal, sokkal inkább keresik a kapcsolódási pontokat, hogy a Kórházpiacon értékesíthető kapacitásait ki tudják használni. A vezetőség már kidolgozott egy árajánlatot a magánszolgáltatók részére. Többekkel is tárgyaltak már ez ügyben és sokan vásároltak már szolgáltatást is a Kórháztól.Beavatkozások díjai
(Kórházi ellátással, utazással, szállással) (forrás: internet)

Ország / Mellnagyobbítás ára / Arcfelvarrás ára / Hasplasztika ára

Anglia 1.483.000 Ft / 2.302.000 Ft / 1.640.000 Ft
Ausztria 1.471.000 Ft / 1.390.000 Ft / 1.217.000 Ft
Brazília 887.000 Ft / 850.000 Ft / 792.000 Ft
Bulgária 788.000 Ft / 472.000 Ft / 448.000 Ft
Horvátország 859.000 Ft / 1.027.000 Ft / 902.000 Ft
Magyarország 891.000 Ft / 774.000 Ft/ 772.000 Ft
India 712.000 Ft / 764.000 Ft / 767.000 Ft
Lengyelország 655.000 Ft / 663.000 Ft / 704.000 Ft
Thaiföld 714.000 Ft / 953.000 Ft / 899.000 Ft

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pályázat kész, jöhetnek a milliárdok

Szigetköz - Közel tizenegymilliárd forintot céloz meg a vízügyi igazgatóság azzal a napokban… Tovább olvasom