Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

A polgármesterek kitették a táblát

A Novákpuszta és Hédervár közötti útszakaszt tavaly javították meg, ám mára ismét elképesztő lett az aszfalthelyzet.
A Kimle és Novákpuszta felől vezető út eléggé dimbes-dombos, a burkolaton gyakran 2–3 méteres szintkülönbség van. Emiatt a megbúvó 10–20 centiméter mély kátyúk szinte észrevehetetlenek – főleg sötétben. Az autók és a kerekek pedig törnek – állítják a helyiek. A településvezetők megelégelték a helyzetet, s egy Behajtani tilos! táblával álltak tegnap az út közepén.

„ Minőségi munka kellene"

– Ezt a külterületi útszakaszt, ami a megyei közútkezelőhöz tartozik, tavaly felújították: tendert írtak ki, melyet egy kiskunhalasi cég nyert el – kezdte Juhász József hédervári polgármester. – Pk, hogy még olcsóbb legyen a munkavégzés, alvállalkozónak adták ki a munkát. Kátyúztak és felületi zárást csináltak tavaly nyáron. Pszre már látni lehetett, hogy nem minőségi munkát végeztek, repedezett az út. Tavaszra aztán ismét katasztrofális állapotba került: a lakosok nap mint nap jönnek hozzám – hozzáteszem, jogosan –, hogy tegyek valamit, mert törnek az autók. Azonban az útszakasz a közútkezelőhöz tartozik, törvényesen mi hozzá sem nyúlhatunk. Felhívtuk a figyelmet erre a gondra, s most azt ígérték: a garanciális javítást június környékén elvégzik. Ezt azonban már tavasszal meg kellett volna tenniük. Jó lenne, ha végre tartós, minőségi munkát végeznének és a kátyúk fél év után nem jönnének ismét elő. Ez a szakasz eleve hullámos, az útburkolat között időnként 2–3 méteres szintkülönbség is van: aki nem figyel, könnyen belehajthat egy kátyúba. Vagy pedig csak szlalomozva, lépésben lehet haladni: csoda, hogy még nem történt itt baleset.

Ki fizeti ki a kárt?

Balsay Zsuzsanna kimlei és Juhász József hédervári polgármesterrel ezután autóba szálltunk, s végignéztük az érintett útszakaszt. A két településvezető egy Behajtani tilos! táblát is hozott magával, s figyelemfelkeltésként az út közepére állt vele. Az első érkező autós a hédervári Bóka Jánosné volt. Elmondta: vasárnap egy gödör kilyukasztotta a gumiját, s már a futóművét is tönkretette. „Ki fogja nekem a kárt kifizetni?" – kérdezte. Az asszony fotókat is készített a gödörről és az autójáról, s most a felelőst és a kár megtérítőjét keresi. Reméljük, sikerül neki.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb határsértő, változó módszerek

Az elmúlt évben szinte nem múlt el úgy nap, hogy ne találtak volna a határőrök legalább egy tucat… Tovább olvasom