Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

A neten is tájékoztatja a betegeket a mosonmagyaróvári kórház

A honlapon és két Facebook-oldalon látja el hasznos tanácsokkal a családokat a mosonmagyaróvári Karolina Kórház újszülött- és gyermekosztálya. A munkát családbarát díjjal ismerték el.
 
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Magyar Kórházszövetséggel karöltve hirdetett pályázatot. Tizenhat osztályt díjaztak: a megyében egyedüliként a mosonmagyaróvári Karolina újszülött- és gyermekosztályát. 

– A kiírásra azonnal reagáltunk: megnéztük azokat a helyeket, ahol a családbarát betegellátási folyamatokat a leggyorsabban ki tudjuk alakítani. A legérzékenyebb pontnak a szülészet-nőgyógyászatot és az újszülöttosztályt találtuk. Az újszülött- és gyermekosztály egységes irányítás alatt áll dr. Szijjártó László főorvos vezetésével. Nagy örömünkre szolgál, hogy a kezdeti lépéseket már most ezzel a díjjal elismerték. Ez erőt és motivációt ad a szülészeti osztály átalakítására is – fogalmazott dr. Bertalan István főigazgató főorvos. Hozzátette: az intézmény célja, hogy legalább három osztályuk is családbarát legyen, mert ebben az esetben az egészségügyi intézmény is elnyeri e címet.
​Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője adta át az oklevelet dr. Bertalan István kórházigazgatónak.
– Korszerű információs bázist hoztunk létre: igyekszünk interaktív módon reagálni a feltett kérdésekre, akár a kórház honlapján, akár az elindított két Facebook-oldalunkon. További betegtájékoztató füzetek megjelentetését is tervezzük. Ez olyan hiánypótló munka, mely mintául szolgál más kórházaknak is – tudtuk meg dr. Szijjártó László gyermekorvostól.

Az osztályvezető szerint a Nyugat-Európában elterjedt telemedicinás gyógyítás bevezetésére is készülnek, melyre az egyre fejlettebb technikai eszközök lehetőséget nyújtanak. A távdiagnosztika során a szülők például képet küldhetnek beteg gyermekükről, a doktorokkal akár Skype-on is kommunikálhatnak. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisiklott egy teherkocsi Hegyeshalomban

Kisiklott egy teherkocsi Hegyeshalomban
A vizsgálat tart, a MÁV-Start személyforgalmában az eset nem okozott fennakadást. Tovább olvasom