Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

A meghívók áttörést éreznek

Az öt meghívó társulási elnököt arról kérdeztük, milyen tapasztalatokat szereztek Sólyom László látogatása kapcsán.
Az öt meghívó társulási elnököt arról kérdeztük, milyen tapasztalatokat szereztek Sólyom László látogatása kapcsán. Mindannyian pozitívan értékelték a találkozót.

„ Személyében garanciát látok"

– Sikerült áttörést elérnünk, a legmagasabb szinten megjelenítenünk a szigetközi emberek érdekeit. Sólyom László személyében garanciát látok, hogy a valós helyzet megismerése után hathatósan támogatja majd törekvéseinket – mondta Tóth István.
– Nagyon hasznosnak értékelem a találkozást – kezdte Széles Sándor. – Az elnök őszinte érdeklődéssel, nyitottan fogadta a tájékoztatókat. A rázúdult teljesen új szemléletű információáradatot kiválóan szintetizálta. Láthatta az eddig elért eredményeket, tapasztalhatta a térségi összefogást, az itteni szemléleti irányokról pontos képet kapott. Megértette, miért kérjük személyes segítségét, erkölcsi támogatását. Bízom benne, hogy ígéretének megfelelően kiáll a Szigetközben élők sorsának jobbá tétele érdekében.

„ Sokat számít, hogy eltöltött a térségben egy napot"

– Sólyom László nyilatkozatában tetszett, hogy képviselni szeretné Szigetköz ügyét – mondta Babos Attila. – Remélem, hogy a petícióban leírtak nagy része teljesül: akkor már nyert ügyünk van. Az elnök végleges álláspontjának kialakításakor sokat számíthat, hogy eltöltött a térségben egy napot: reméljük, érezte, hogy az itteni önkormányzatok és szakemberek már mennyi mindent tettek a gondok orvoslásáért. Fontos megjegyeznem: mi nemcsak vizet kérünk, hanem Mecséren és Dunaszentpálon árvízvédelmi töltést is – nyilatkozta Babos Attila.

„ Más kép volt az elnök előtt"

– Kedvező benyomásaim vannak, úgy tűnik, az elnök felvállalja a segítséget – kezdte Szokoli Sándor. – Sólyom László előtt a találkozót megelőzően teljesen más kép élt a Szigetközről: szerintem kedvező irányba változott a megítélése az itteni helyzetről. A mostani látogatás egy impulzust adhat, esetleg valamilyen szintű megállapodás lehet a két ország között, hogy az ideiglenes állapot meg-

szűnjék.
Természetesen az ötödik meghívót, Tamás Lőrincnét, a Szigetközi Önkormányzatok Szövetségének elnökét is megkérdeztük volna a tapasztalatairól, ám ő egyéb elfoglaltságaira hivatkozva nem kívánt nyilatkozni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem megszüntetik, átszervezik a labort

Jánossomorja önkormányzata és a Karolina Kórház megállapodott arról, hogy a helyi labor a mosonmagyaróvári kihelyezett intézményeként működik tovább, így a vérvételre szorulóknak nem kell Mosonmagyaróvárra utazniuk a vérvizsgálatra. A jánossomorjai laboratóriumban eddig csak bizonyos értékekre kiterjedő vérvizsgálatot tudtak végezni. Akinek teljes körű kontrollra volt szüksége, annak Mosonmagyaróvárra kellett utaznia. Tovább olvasom