Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A márciusi hősökre emlékeztek Mosonmagyaróváron - galéria

A márciusi hősökre emlékeztek Mosonmagyaróváron - galéria
A múzeumkertnél ünnepi műsorral emlékeztek az 1848-1849-es szabadságharcra.
Szerda, 17.50 - Városi megemlékezés Mosonmagyaróváron

A múzeumkert adott otthont a városi ünnepségnek, ahol Katona Csaba az MTA Történettudományi Intézet mondott ünnepi beszédet. A programot a Bolyai-iskola és a Lajta Néptánc Együttes (felvételen) előadása színesítette, majd a múzeum és a Karzat Színház családi-nappal készült.

A rendezvényen jelentették be, hogy a nemzeti ünnep alkalmából Adlovits Erzsébet kórusvezetőnek, több évtizedes pedagógusi és kórusvezetői munkája elismeréseként Magyar Arany Érdemkeresztet adományoztak.

Palenik József, a Lajta Néptánc Együttes művészeti vezetője, a magyar népi hagyományok megőrzése iránt elkötelezett több évtizedes néptáncgyűjtői és oktatói tevékenységéért Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át.

Dr. Réti József, a Széchenyi István Egyetem nyugalmazott címzetes egyetemi docense, a tejtermelésben, a hízómarhatartásban és a juhászati ágazatban végzett több évtizedes kimagasló munkája, oktatói tevékenysége, életműve elismeréseként Ujhelyi-díjban részesült.
 
A márciusi hősökre emlékeztek MosonmagyaróváronKorábban - A Piarista-iskola a márciusi ifjakat ünnepelte Mosonmagyaróváron 

A piarista diákok a mosoni temetőben ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848-1849-es szabadságharcról.

Vereb Zsolt iskolaigazgató ünnepi beszédében hangsúlyozta: "tökéletes belső szabadság nélkül nincs külső szabadság", továbbá kiemelte "belső hangjaink finomhangolásának" is a fontosságát. A program a '48-as honvédsírok koszorúzásával, majd ünnepi szentmisével folytatódott a mosoni templomban.

 
A Piarista-iskola a márciusi ifjakat ünnepelte Mosonmagyaróváron

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei ünnepség Lébényben - felavatták a `A szabadság angyala´ szobrot - galéria

Megyei ünnepség Lébényben - felavatták a `A szabadság angyala´ szobrot - galéria
Veres András megyés püspök is részt vett a megyei ünnepségen. Képriport. Tovább olvasom