Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

˝A magyar emberek érdekeit védjék˝

˝Arra szólítom föl az MSZP-t, hogy a külföldi érdekek védelme s maffiakapcsolatai ápolása helyett végre a magyar emberek érdekeit védje!˝ - reagált Nagy István országgyűlési képviselő.

Beke Károly, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) megyei alelnöke szerdán fejtette ki álláspontját a zsebszerződések feltárását segítő törvényjavaslatról. Erre reagálva Nagy István országgyűlési képviselő, a törvényjavaslat benyújtója az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

„Megdöbbenéssel olvastam Beke Károlynak, az MSZP megyei alelnökének közleményét, amelyben eltúlzottnak tartja a zsebszerződések elleni fellépés jogi eszközeit. Félti a jogállamiságot az államtól, aki megvédeni szándékozik szuverenitását. Miről is van szó? A magyar földterület külföldiek általi vásárlása jelenleg tilos. Térségünkben mégis sok esetben tapasztalhatjuk, hogy külföldi a tulajdonos. Ezt csak különféle jogi praktikákkal érhették el az elmúlt évtizedben. A magyar föld védelme minden magyar ember alapvető érdeke és kötelessége. A törvények kijátszása pedig bűncselekmény. Az ügyészek kezébe ezért olyan eszközöket kell adnunk, amelyek képesek megakadályozni azt, hogy a jelenlegi jogi kereteket kijátszva mégis a külföldiek kezébe kerülhessenek földterületeink. Valóban, ezek az eszközök nem hétköznapiak, de ugyanakkor csak így lehet megakadályozni, hogy kijátsszák a törvényeket. Ismét bebizonyosodott, hogy az MSZP nem a tisztesség és a törvényesség pártján áll. Maffiakapcsolataihoz híven most is azokat az eljárásokat támadja, melyek segítenek megvédeni a magyar termőföldet. Arra szólítom föl az MSZP-t, hogy a külföldi érdekek védelme s maffiakapcsolatai ápolása helyett végre a magyar emberek érdekeit védje!" – áll Nagy István közleményében.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Japo 2013. június 05. 18:47
  „Bekének üzenem,az első zsebszerződéseket N.Frigyes és vője az ügyvéd csinálta Albertkázmérpusztán is.”
 • 31. Japo 2013. június 05. 06:56
  „A föld ugyan olyan mint az udvarod Pancser,csak nincs bekerítve, ill. be van nem látható államhatárral. A föld pedig nem elidegeníthető azon egyszerű oknál fogva,hogy nem a tiéd,nem az enyém hanem a miénk. Közös örökség és a Magyar Szent Korona tulajdona.Lehet bérelni ,művelni,de eladni nem. Mint régen is földbirtokosok voltak,de nem a tulajdonuk volt.”
 • 30. machers 2013. június 04. 20:41
  „19.pancser 2013.06.03. 18:27
  Mellébeszélsz.
  A felvetésemhez - vádaskodás - a válaszodnak semmi köze.”
 • 29. justitia18 2013. június 04. 10:45
  „27 - 28 !
  Igazad van zöldike, a baloldalról ugyan ez elmondható lehetne...
  Akkor talán előrébb jutna az ország, főleg, ha a "megélhetési" és korrupt politikusokat is kivennék a rendszerből...”
 • 28. zöldike 2013. június 04. 09:38
  „Kocsis-idézet nem volt pontos: Ha egy szekeret nem előre tolnak, hanem két oldalról, mindig ellentétes irányba rángatnak, a szekér nem halad előre!
  Tudom, az általam vágyott politika utópia, de ha nem valósul meg, előbb-utóbb éhséglázadás vagy valami hasonló tragédia történik. Hidd el, Pancser, nagyon nagyra nőtt a szegények tábora! Az emberek mélységesen csalódottak, kiábrándultak. Jövőképük nincs, egyszerűen nem tudnak választani. Mert az egyik eb, a másik kutya.
  Némi reményt ad, hogy a jobboldali értelmiség megszólalt: Chikán, Mellár, Sólyom és Ángyán. Reméljük, eljut mindenkihez, amit megállapítottak.
  Jó lenne, ha nem az alapján választhatánk, melyik párt lopott kevesebbet, hanem a programjaik alapján dönthetnénk, kire bízzuk a jövőnket. Nagy szükség lenne egy higgadt, mérsékelt jobb- vagy jobbközép, hiteles pártra!”
 • 27. zöldike 2013. június 04. 08:57
  „Pancser! Tény, hogy az MSZP mellé sem tenné le sok ember a garasát, de sajnos, a Fidesz is sokat tett azért, hogy azonos elbírálás alá essen. Az általam feltett kérdésre nem válaszoltál, bár az idézett szövegedből kiderül: a mutyis-vádak igazak, Te abban bízol, hogy a lakosságot, bocs: az átlag választót nem érdekli. Megsúgom Neked: 60 éveseket is felháborít! Menj le Mosonba a piacra, és hallgasd a nénikéket!
  Japo által felvázolt körülmények sajnos valósak. Átlag polgár úgy gondolja: egyetlen párt sem őérte van, kizárólag a saját érdekeiket tudják képviselni. Te mit szólsz pl. ahhoz, hogy a Fidesz az MSZP-vel karöltve szidja ugyan nyilánosan az offshore cégeket, de mint a Kormány honlapján látható, elég szép milliárdokkal támogatják őkeg nagy egyetértésben - igaz, szép csendesen.
  Az átlag polgár csalódott. Magam úgy gondolom, hogy amíg egymást fikázzák nyilvánosan, addig szép csendben megvannak az alkuk közöttük. Emberek megosztva, vígan uralkodhat bármelyik! Én -sok ismerősömmel egyetemben- azt szeretném, ha a jobb- és baloldal kiszórná az élősködőiket, békét kötnének, a tisztességesebbek normális kompromisszumot egymással, majd szakértők tanácsai alapján akár egy széles koalícióban, szakemberek útmutatásai alapján, erős civil kontrollal kormányoznának.
  Kocsis Zoltán zongoraművész jól mondta: ha egy szekeret nem előre, hanem két irányba tolnak, a szekér nem halad!”
 • 26. Japo 2013. június 04. 08:23
  „Tessék Pancser egy újabb demokrácia! A közpénz az kell a képviselőknek,de ők döntik el,hogy te mit tudhatsz róluk.Na ez mindennek a teteje azzal együtt,hogy egy ilyen napirendi pontnál sem volt jelen 156 megfizetett képviselő,tehát nem végzik el a vállalt feladatot.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pHge7iSS5Ao”
 • 25. Japo 2013. június 04. 08:05
  „Az a baj Pancser,hogy ez nem az MSZP-nek fáj hanem az embereknek.Nem kell rizsázni,riogatni,nem az számít,hogy mi a neve a pártnak,hanem az,hogy mit tett,tesz. Pártokban meg soha többé nem szabad gondolkozni,elég ha a pártok működését elolvassa valaki és rájöhet,hogy nekünk egyik sem jó!Más megoldást kell találnunk,mert nem hiszem,hogy mindig a sok rossz közül a kevésbé rosszat kell választanunk mert nincs más. Ez nem mehet így tovább!A nagy demokrácia égisze alatt sanyargatnak,szabályoznak olyan dolgokban,ami nem az ő dolguk. Mi csak arra vagyunk jók,hogy 4 évente megbolondítsanak bennünket ígéretekkel? Utána szabályoznak szívatnak,és mi meg hagyjuk. Nézd meg pl. Németországban a demokráciát. Ott nem riogatnak 0.25 alkoholszinttel,hogy bűncselekmény. Nem az a bűncselekmény hanem ha alkohol hatása alatt elkövetsz valamit. Ott ha belefutsz egy ellenőrzésbe,de nem csinálsz semmit és van benned alkohol,a rendőr kiszállít,elveszi a kulcsot és hazavisz.De ha alkohol hatása alatt balesetet okozol akkor rámegy a gatyád is,ráadásul egy biztosító sem fog veled szerződést kötni.Innentől ki vagy zárva a közlekedők közül akár örökre is. Ez a demokrácia!Nem hiszem,hogy egy német és egy magyar ember között ekkora lenne a különbség.Az egyiknek hagyják,hogy döntsön,a másiknak pedig és most jól figyelj,ha beülsz a volán mögé az sem baj,hogy nincs is nálad kulcs,azonnal elveszik a jogosítványodat. <moderálva>”
 • 24. pancser 2013. június 03. 22:42
  „23. zöldike 2013.06.03. 21:43
  Dehogy szűk látókörű az átlag városi polgár, csak realista. Tudja jól, hogy az MSZP nem az igazság bajnoka. Még a közömbös is azt gondolja, ha nem lesz Fidesz mutyi, akkor lesz majd MSZP mutyi, hogy mivel ez most nem lehetséges ez fáj az MSZP-nek. Aki meg elmegy szavazni, most biztosan nem cseréli a Fideszt az MSZP-re.”
 • 23. zöldike 2013. június 03. 21:43
  „Pancser! Ez sajnos pancser! "Sem a Közgép, sem a trafik, sem a föld nem tartozik egy átlag városi polgár látókörébe, érdekeltségbe. EZÉRT aztán majdnem kétszer annyi szavazóra számíthat jelenleg a Fidesz...."
  Szóval azért számíthat a Fidesz kétszer annyi szavazóra, mint az MSZP, mert szűklátókörű a városi polgár? Nem azért, mert igaztalanok a vádak???”
 • 22. Japo 2013. június 03. 21:42
  „Tudom,hogy sokan nem szeretik a "szélsőséges" lapokat,de ennek is meg van az előnyehttp://kuruc.info/r/2/113133/”
 • 21. pancser 2013. június 03. 21:18
  „18. justitia18 2013.06.03. 18:08
  Nekem egészen más tapasztaltaim vannak, nem beszélve arról, hogy a fészkes fenének kell az MSZP, jó ha tudod, hogy azoknak sem akik ezért-azért morognak. Sem a Közgép, sem trafik sem a föld nem tartozik egy átlag városi polgár látókörébe, érdekeltségbe. Ezért aztán majdnem kétszer annyi szavazóra számíthat jelenleg a Fidesz mint az MSZP. ennyit a te igazságodról meg az állítólagos tapasztalatodról!”
 • 20. Japo 2013. június 03. 21:16
  „Tudod Pancser az a baj,hogy ott intézik és úgy. Akiket megválasztanak helyileg azért,hogy a választóikat képviseljék,ezt azonnal elfelejtik mikor átlépik a parlament küszöbét. Hivatkoznak pártfegyelemre meg frakciófegyelemre,szerinted ez jól van így? Rezsicsökkentésről népszavazás,a fontosabb dolgokról pedig csendben döntenek. Mi pedig szívjuk a f...t,vagy ha finomabban fogalmaznék,isszuk a levét.Minden amit elrontanak nekünk kell fizetni,ők meg széttárják a kezüket és elteszik a szép havi pénzecskét.Szerinted jól van ez így?”
 • 19. pancser 2013. június 03. 18:27
  „17. machers 2013.06.03. 16:41
  Ha nem tetszik valami amit egy képviselő mond, ott a Parlament tessék, intézzék azok, akikre tartozik. De ehhez semmi köze a városnak a testületnek, meg a polgármesterségnek.”
 • 18. justitia18 2013. június 03. 18:08
  „16 !
  Remélem szeretsz gyalogolni. Ha igen, menj el a városba sétálni, beszélgess a "zemberekkel", és hallhatod a véleményüket a Kubatovval, a Trafikgráddal, a földmutyikkal, a helyi egyéb mutyikkal, a parkoló pályán álló buszokkal, meg a Közgéppel kapcsolatban...
  Hogy csak a legfontosabbakat említsem...:::)))
  Aztán magad is láthatod, hogy kin "röhögnek" a városban...:::)))
  És lesz majd bíróság is, ahogy te reméled...:::)))”
 • 17. machers 2013. június 03. 16:41
  „16.pancser 2013.06.03. 16:14
  "Tudod-e, hogy az ilyesmi nagyon visszataszító, mármint a vádaskodás minden alap és bizonyíték nélkül?"
  Ez nem visszataszító?
  ˝Arra szólítom föl az MSZP-t, hogy a külföldi érdekek védelme s maffiakapcsolatai ápolása helyett végre a magyar emberek érdekeit védje!˝
  Tudott a maffia kapcsolatokról, és elhallgatta? Vagy egyszerűen csak rágalmaz. Mindkettő elítélendő dolog. Büntetőjogilag is.”
 • 16. pancser 2013. június 03. 16:14
  „15. justitia18 2013.06.03. 13:48
  A szociknál ilyen könnyen megy? Nem kell bíróság a jogi cécó, te megmondod a frankót. Tudod-e, hogy az ilyesmi nagyon visszataszító, mármint a vádaskodás minden alap és bizonyíték nélkül?
  Tegyük fel, hogy ha te indulsz egy pályázaton és nem nyersz, még valahogy érhetőek az indulatok. De neked a pályázatokhoz semmi közöd, de embereket becsmérelsz, pusztán politikai haszonszerzés céljából. Csodálom, hogy még BK. nem intézkedett, hogy nem kéne folyton megszégyeníteni az MSZP-ét sem a testületi ülésen sem a fórumokon.
  Kin röhögnek? Hát rajtatok a cirkuszon amit csináltok, többen kíváncsian várjuk az újabb cirkuszt, meg a róla beszámoló cikket.”
 • 15. justitia18 2013. június 03. 13:48
  „14 !
  Kubatov ügy: jogosulatlan adatgyűjtés, jogtalan Kubatov listával, jogtalan cselekedet...
  Buszügy: "elintézte" Kubatov Pestátok, hogy eddig csak 180 busz álljon az udvaron...
  Földügy: "elintézte" Kubatov Pestátok, hogy lemutyizták az állami földeket a fideszes vazallusoknak...
  Trafikügy: "elintézte" Kubatov <moderálva> Pestátok, hogy mutyi trafokokat kaptak a fideszes csinovnyikok...köszönjük !
  Még mindig nem vettétek észre, hogy a népnemzeti Kubatov Pestán röhög az egész város ::))
  Meg a <moderálva> Gabikán...:::))) meg <moderálva>...:::)))
  És akkor még a Közgép (Simicska) 1,5 milliárdos lenyúlásáról még nem beszélek...:::)))”
 • 14. kocsoggorog 2013. június 03. 12:30
  „Justi, bár nincs a Polgármester úr rászorulva, azért válaszolok én neked.
  Buszügy: kérdezz meg egy-két Kühne dolgozót, mit tett értük a Polgármester, el fogják mondani, hogy mindannyian a munkájukat Neki is köszönhetik! Interpellált, államtitkárokat hozott a gyárba, aminek köszönhetően a gyár életben van!
  föld-ügy, erről szól a cikk, itt is a még szigorúbb fellépést szorgalmazza a polgármester, amit az mszp meg akar akadályozni!
  Kubatov-ügy: Abszurd Tamás a testületi ülésen választ kapott kérdéseire, de azóta is ismételgeti. A Polgármester, mint Fideszes elment segíteni választási kampányban egy másik Fideszes polgármester-jelöltnek. Plakátokat ragasztottak, szórólapoztak. Erről nyilatkozik egy tv-nek. Húúú, de nagyot lelepleztél. Ő erre joggal még büszke is lehet.
  dohány ügy: Mosonmagyaróváron egy koncessziót nyert el egy személy, akik közül a nagytöbbség régóta kereskedik dohánytermékkel. Ismét óriási mellét lőttél.
  "Sajnos" a baloldal ismét vereségre készülhet Mosonmagyaróváron, ezt már a Beke Karesz is látja, így engedi elindulni a Tacsekot, égesse csak ő magát. Neked is át kellene gondolni kinek a szekerét tolod, mert a szoci szokás szerint a vesztes a brancsával együtt mehet majd!”
 • 13. justitia18 2013. június 03. 11:07
  „12 !
  Ezúton szeretném megkérdezni a <moderálva> Pancsertől ill. Kocsogtől és magától a cikkben érintettől is, hogy a <moderálva>szes "Kubatov-listázást", a "földmutyit", a "dohánymutyit", a móvári "buszgyártást" mikor, kitől és milyen törvénnyel szeretné megvédeni Kubatov <moderálva> Pesta ogy. képv. a közeljövőben ?
  Pancser, Kocsog, konkrétumot várok a kérdésemre, nem mellébeszélést, ahogy szoktátok....:::)))”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumi gyereknap Mosonmagyaróváron

Gyereknapot rendeznek június 2-án, vasárnap délelőtt 10-től délután 6 óráig a Hansági Múzeum… Tovább olvasom