Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

A lakók nem kérik az átnevezést

Az érintett lakók nem lelkesednek a tervezett utcaátnevezésekért Mosonmagyaróváron.
Az átkeresztelésre javasolt Marx Károly utca panelházaiban aláírásgyűjtésbe kezdtek a tervezett döntés ellen.
Lapunk hétfői kiadásában beszámoltunk róla: a mosonmagyaróvári utcák, közterületek elnevezéseinek felülvizsgálatára és az új utcanevek kidolgozására hozott létre munkacsoportot az önkormányzat, amely a múlt hónap végére elvégezte a feladatát. Tizennégy utca átkeresztelésére tettek javaslatot, amit minden esetben alapos érveléssel támasztottak alá. Az igazgatási és ügyrendi bizottság napokban tartott ülésén úgy határozott, hogy az első ütemben három utca átkeresztelését terjesztik a testület elé. Szerintük ezzel elkerülhető lesz a zsúfoltság az okmányirodában, és az érintett lakóknak kevesebb kellemetlenséggel jár irataik ingyenes cseréje.

Az első fázisban, még a tavasz folyamán, a Marx Károly, a Frankel Leó és a Kállai Éva utca nevének megváltoztatása lehetséges. A munkacsoport új névként a Károly, a Szekeres Richárd, illetve a Gulyás Lajos utcát javasolta. A három utcában összesen több mint ezerötszáz lakónak kell az okmányait kicserélni, illetve lakcímváltozásukat bejelenteni a különböző közszolgáltatóknál. Az érintett lakók közül sokan ellenzik, hogy a fejük fölött döntenek a róluk is szóló kérdésekben. A Marx Károly utcai panelházak lakói a Kisalföldben megjelent írást követően aláírásgyűjtésbe kezdtek a tervezett döntés ellen tiltakozva. A lépcsőházak hirdetőtábláira tűzték ki az íveket, amiket a lakók aláírhatnak.

Kondor József, a „Kisduna" Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke a Kisalföldnek elmondta: a háztömb lakói a Kisalföldből értesültek az utca tervezett átnevezéséről. A megjelent írást követően sokan keresték fel, hogy nem értenek egyet a név megváltoztatásával. Noha valóban ingyenes lesz az okmánycsere és az önkormányzat megtesz mindent a minél zökkenőmentesebb lebonyolításért, a házban nagyon sok idős ember él, akiknek gondot okoz, hogy eljussanak a hivatalba. A lakók azzal érvelnek, hogy semmi kifogásuk a jelenlegi név ellen és sok bonyodalommal jár a lakcímváltozás. Ezért kérik az önkormányzatot, ne változtassa meg azt.

Az „akcióhoz" csatlakozott a szemközti háztömb lakóközössége is. Ezekbe a lépcsőházakba is kifüggesztik az aláíró íveket. Az összegyűjtött szignókat a körzet önkormányzati képviselőjének kívánják majd átadni, hogy továbbítsa azokat a megfelelő helyre.

Nagy István alpolgármester elmondta: tisztában vannak azzal, hogy a változás az érintett lakóknak kellemetlenséggel jár, ám ezt megpróbálják minél inkább csökkenteni a soron kívüli ügyfélfogadással és az okmánycsere természetesen a lakóknak nem jár költségekkel. Keresik a lehetőségét továbbá az okmányiroda mobil kiszállására is. Az alpolgármester hangsúlyozta: mindemellett alapvető jog a szabad véleménynyilvánítás, ezért is tartanak lakossági fórumot az ügyben, ahol az érintettek minden kérdésükre választ kaphatnak az illetékesektől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétlőtték a háromszöget és a helységnévtáblát

Lipót felől érkezvén meglepő látvány fogadja a Dunaremetére látogatókat. Az első kereszteződésben – a faluközpont felé tartva – golyó ütötte nyomok vannak a közlekedési táblákon. Valaki legalább tíz golyót eresztett az elsőbbségadás kötelező háromszögbe. Alatta a „Dunaremete” helységnévtáblában öt lyukat találunk, sőt, az út másik oldalán lévő táblát is kilyukasztották. Tovább olvasom