Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

A jackpot most Amerikából érkezhet

Évek óta kaszinókoncesszió, sőt, tavaly október óta építési engedély van a projektgazdák kezében, ám egyelőre csak adót fizet, szponzorál és újabb engedélyek beszerzésével hallat magáról a bezenyei kaszinóváros.
Most csatlakozó utakra, körforgalmakra, valamint az energiaközpont kiépítésére kaptak engedélyt.

"A beruházók továbbra is fizetik Bezenyének és Hegyeshalomnak a telekadót, ami mindkét településen tisztes bevételt hoz."
Az elmúlt esztendő bejelentései – építési engedély megszerzése, Hard Rock-szerepvállalás – biztatóak voltak a bezenyei kaszinóváros felépülésében reménykedők számára, azóta azonban látványos előrelépésről nem beszélhetünk. Bár úgy tűnik, hónapról hónapra valamelyest halad a Euro Vegas-projekt, a kivitelezési munka még mindig nem indult meg. Friss hír, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság néhány hete engedélyt adott a kaszinóváros első ütemében kialakítandó közlekedési létesítmények kialakítására. Így engedélyt kapott az Euro Vegas bevezető útjának, parkolójának az építése, valamint az 1501-es út módosított nyomvonala 1,2 kilométeres szakaszon, vasúti átjáró korszerűsítése, s az M15-ösről érkező forgalmat fogadó két körforgalom, s az azokhoz tartozó utak kialakítása. A munka során szélesíthetik a meglévő felüljárót, s négy csomóponti ágat is építenek.

Ez a munkakezdéshez nélkülözhetetlen munkagépek, szállító járművek közlekedése szempontjából lehet fontos. Nyilvánvalóan szükséges minden engedély beszerzése (jó példa erre, hogy a konténerváros felépítése során végzett földmunka elég tetemes talajvédelmi bírságába került a projektgazdáknak), mégsem teljesen világos, hogy építési engedély birtokában miért nem „indultak már neki" a munkagépek. A kérdésekre válaszok egyelőre nincsenek, mivel az osztrák területtulajdonosok nem nyilatkoznak, s az amerikai befektetőkhöz irányítanak: talán azért, mert onnan várják az induláshoz szükséges pénzt.

Lehajtó – Az M15-ös érkező járműveket körforgalmak fogadják majd a kaszinóvárosban. Ezek kiépítésére is szereztek engedélyt a projektgazdák.
Lehajtó – Az M15-ös érkező járműveket körforgalmak fogadják majd a kaszinóvárosban. Ezek kiépítésére is szereztek engedélyt a projektgazdák.


Nyár elején a kaszinóváros energiaközpontja is engedélyt kapott a győri Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatóságtól. A központ a hotel és a kaszinók épületeinek fűtését és hűtését ellátó létesítményeket elégíti majd ki. A beruházók továbbra is fizetik Bezenyének és Hegyeshalomnak a telekadót, ami mindkét településen tisztes bevételt hoz.

Hegyeshalomban a napokban mutatták be a Hair musicalt, melyre 200 ezer forintot a kaszinóváros-beruházás vezetőitől kapott a település – tudtuk meg Szőke László polgármestertől. Földvásárlásra, engedélyekre, adókra tehát több milliárdot költöttek már a beruházók, s bár úgy tűnhet, mintha az időt húznák, nehezen elképzelhető, hogy ezt a pénzt „veszni hagynák". Annál is inkább, mert információink szerint a kaszinóváros projektgazdái már keresik az 1/A ütem kivitelezőit.

Friss hír, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság néhány hete engedélyt adott a kaszinóváros első ütemében kialakítandó közlekedési létesítmények kialakítására.

Az eredeti kaszinókoncessziós szerződés szerint 2010 végéig működnie kellene az első bezenyei kaszinónak. Mivel ez már biztosan tarthatatlan, ezért a Kisalföld jó néhány hete azzal kereste meg az illetékes tárcát, hogy megtudja: módosítják, módosították-e a kontraktust. Válasz többszöri egyeztetés ellenére sem érkezett. 

Olvasóink írták

 • 12. Foglalt 2010. szeptember 06. 16:33
  „Hmm!...........Éredekes egy felfogás.De majd te is rá jössz -nem csak a rendszer tőrli a nem őszinte embereket hanem az élelet is.Lehet valaki királynő és lehetsz herceg ha nem vagy boldog.Tiszteletből nem lehet boldogságot kivenni,kell az őszinteség és a 9!Vissza számlálás indúl.(utólsó hozzá szólásom volt.)Off”
 • 11. hmm! 2010. szeptember 01. 21:43
  „"foglaltnak"A lassú viz, partot mos! ne feledd.”
 • 10. Foglalt 2010. augusztus 30. 20:10
  „Köszi”
 • 9. Foglalt 2010. augusztus 28. 22:11
  „Az én Jackpot-om Németországból érkezne- ha jönne.csak döntene már!!!Sőt még ekkora port is verne.Bár remélem nem lenne utána ennyi "szemét",mint ezzel jár.Még sem ír róla senki csak nekem fontos.Pedig tiszta és sokan szeretik.Sok embernek munkát biztosít.Egy embernek pedig luxus életet.A többi szenved.
  Ezzel a projekttel pont ez a gond,ami miatt az enyémről nem írnak erről meg IGEN.Hol van itt a megértés és a másik iránti odafigyelés.Pénzről szól az egész!!!!!!Mit számítanék akár én vagy a másik,csak Ő”
 • 8. INVEKTUS 2010. augusztus 27. 13:01
  „janika :)”
 • 7. janika 2010. augusztus 25. 17:28
  „Azttól még ott állnak a kurvák az főutak mentén, ha innen kimoderálják a valóságot! No még is mire alapozzák a kaszinókat ebben a narancsos-köztársaságban, ha nem a szexiparra és a kábítószer forgalom növekedésére?”
 • 6. Boli 2010. augusztus 25. 07:04
  „Sokkal nagyobb pénz ment már eddig ebbe a projektbe, minthogy veszni hagynák. Csak a tipikus magyar fikázó mentalitás látszik egyeseknél... 18 hónap alatt felrántják, ha minden engedélyük megvan. De hát a magyar bürokrácia útvesztői, mint olvashattuk stabilan működnek! Sok az unatkozó, papírtologató hivatalnok, akik mindenáron be akarja bizonyítani, hogy ők aztán nagyon fontos emberek, az ő aláírásukért meg kell küzdeni!”
 • 5. atenyek 2010. augusztus 25. 00:26
  „Én sem hiszem, hogy lesz ebből a vigaszból valami. De én hozzáteszem, hogy sajnos.
  De ha eljátszok a gondolattal, hogy hátha mégis..., akkor úgy gondolom, hogy nem azok véleményére kell majd hallgatni, akik még nem voltak sem Las Vegasban, sem a Hard Rock bármely más létesítményének a közelében.

  A tények (makacs dolgok): Rend, fegyelem és tisztaság... mert ez van! Ott, ahol ilyenek működnek. Ez elég jó esély arra, hogy itt is ilyen lenne, ha lenne. Miért pont a magyar Hard Rock lenne más?

  Hát sajnos végére annyit lehet írni, hogy: itt a vége fuss el véle.... :( mint mesében

  >>>> http://euro-vegas.eu/”
 • 4. zakk 2010. augusztus 24. 17:01
  „hadjanak már békén ezel a less vigassal már fáj a fejem tőle menyit hüjítenek ezel a szarral minket ,aztán majd szépen valamikór elmennek , kiderül hogy szépen lehúztak megint minket és kishazánk les mint birka az újkapura!!!! ksz):”
 • 3. sicc 2010. augusztus 24. 15:50
  „Magyarországon elveszik még az életkedvét is annak ,aki vállalkozni akar. Mindegy külföldi vagy magyar!”
 • 2. invektus 2010. augusztus 24. 13:04
  „:P”
 • 1. 01010 2010. augusztus 24. 10:49
  „:) úf-úf!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar és szlovák egymást segíti Rajkán

Rajka nyugdíjasklubjába még Pozsonyból is kijárnak, a szlovák fővárosból pedig nyolc focistát… Tovább olvasom