Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

A forradalom emlékére

„In memoriam 1956” címmel második alkalommal rendezett országos képzőművészeti kiállítást a mosonmagyaróváron.
Az „In memoriam 1956" országos képzőművészeti kiállítás tegnapi ünnepélyes megnyitóján Böröndi Lajos, a kulturális központ igazgatója elmondta: ötven év kellő történelmi idő ahhoz, hogy a képzőművészek alkotásaikban megjelenítsék, hogyan fényesedik egyre inkább 1956 csillaga, és miként mállik szét az, amibe a korábbi évtizedekben becsomagolták. Szabó Miklós polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte: a magyar művészeti élet sokáig adós volt 1956 megörökítésével, hiszen olyan elnyomás volt, hogy sokáig beszélni sem lehetett a történésekről. Ennek az adósságnak a törlesztését jól jelzi az is, hogy ezúttal jóval nagyobb számban jelentkeztek alkotók a kiállításra, mint tíz évvel ezelőtt.

A képző- és iparművészeti lektorátus által biztosított zsűri döntése alapján az „In memoriam 1956" országos képzőművészeti kiállítás első helyezettje Koppány Attila győri festőművész lett. A második helyezettnek járó díjat Kelemen Benő Benjamin újrónafői grafikusművész kapta, harmadik pedig Szabó György budapesti szobrászművész lett. A zsűri különdíjjal jutalmazta Mengyán András budapesti festőművészt, Polgár Ildikó budapesti keramikusművészt, Farsang Sándor győri festőművészt és Halmi-Horváth István budapesti festőművészt.
A kiállítás november 23-ig délután kettő és hét óra között látogatható a Flesch Károly Kulturális Központban. Csoportokat a szervezők délelőtt is fogadnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki ’56-ban másodszor született

A 70 esztendős Kuroli Géza professzorral gazdag életútjáról beszélgettünk. Tovább olvasom