Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

A falunap elmarad, fejlesztenek helyette

Püski - Hatvanegymilliós költségvetéséből nem számol sem hiánnyal, sem hitelfelvétellel a püski önkormányzat. Egy útfelújítás és a falunap elmarad, viszont játszótér és járdaburkolat készül ebben az évben. Tagintézményeik után fizetnek a gesztornak.
„A biztonságos gazdálkodás feltételei megvannak erre az évre" – állítja Zsoldos Ferenc püski polgármester, hozzátéve: az alapvető célok megvalósulnak, s a helyi intézmények működtetésére szánt összeg is rendelkezésre áll, nem terveznek hitelfelvétellel. A Halászival és Máriakálnokkal körjegyzőségben lévő település a polgármester szerint korrekt költségmegosztást fogadott el, s eddig teljesen elégedettek az együttműködéssel.

„A Püskin élők semmit nem vettek észre a körjegyzőséggel járó változásokból: bár már nem vagyunk gesztorok, az ügyeiket továbbra is helyben tudják intézni. Az idei évre tervezett 61,4 milliós költségvetésünkből a kiadási oldalon több mint tizenhárommilliós hiány mutatkozik. Ellenben tavalyról 11,2 milliós pénzmaradvánnyal fordultunk, s az Arany János utca felújításának elhalasztásával még hárommillió forintot takarítunk meg" – állítja.

„Nem jó hír a helyieknek, hogy idén nem rendezünk falunapot. Ellenben megvalósulnak a nagyobb helyi beruházások: a játszótér építése és a Felszabadulás utca egyik oldalán lévő járda térburkolata: ez 4,1 millió forintba kerül. Amelyik gyerek a Püskin működő tagóvodába vagy tagiskolába jár, annak az étkezési térítési díjának felét visszafizeti az önkormányzat. A helyben működő alsós tagiskola hárommilliós rezsije mellett a normatívák csökkenése miatt még gyermekeink után 6,5 millió forintot kell az állami normatívák átutalnunk Halászinak. A tagóvoda kétmilliós rezsijét megosztjuk az ugyanabban az épületben működő darnózseli tagóvodával, ám itt is 5,7 millió forintot kell még átutalnunk a gesztor településnek, Halászinak" – mondta a vezető.

Olvasóink írták

 • 4. hedervar 2009. február 19. 16:16
  „mi a fenének meghívni valami leszerepelt lúzer bohócot? minek fizetni neki akár 100e forintot? minden barmot meglehetnézni a tévékben saját ítzlés szerint... ilyen polgármester kellene mindenhova! inkább fejleszteni, mint hülyeségekre pénzt kökteni!”
 • 3. rivotril2mg 2009. február 15. 01:15
  „téves infó, nincs száz ezer egy magyar ismert ember elhívása egy 30-40 percre. az a tény hogy egy spúr dög a püski főnök. hálisten én nem ott lakom”
 • 2. Judytka 2009. február 14. 20:39
  „4-500 ezerből?az milyen falunap?Ha egy vendéget hív,már többe kerül..”
 • 1. előrelátó 2009. február 14. 16:16
  „Hát igen, az intézmények viszik a pénzt. De nem volt bölcs dolog a falunapot kihagyni, azt meg lehet uszni 4-500 ezerből, egy 61 millios költségvetésű településnél ez nem tétel........nagy hiba ez kedves pógármester.....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rotary: Amerikában is keresik a támogatókat

Mosonmagyaróvár - A szellemi és egyéb fogyatékkal élők fogászati kezelésére speciális rendelő… Tovább olvasom