Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

A csődbiztos, a pótlékok és az ágyak a tét

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház a rekonstrukció óta is folyamatos pénzügyi finanszírozási gondokkal küzd.
A mosonmagyaróvári Karolina Kórház a rekonstrukció óta is folyamatos pénzügyi finanszírozási gondokkal küzd. Azóta átvilágították az intézményt, javaslatok is születtek a megoldásra. Mi több, elvonták a vezetők nem kötelező pótlékait, ám egy másik önkormányzati döntéssel mégis engedélyezték a kifizetéseket. A legújabb határidő április vége volt arra nézvést, hogyan szüntessék meg a folyamatos működési hiányt és stabilizálják végre a Karolina Kórházat.

Amint azt Stipkovits Pál polgármester a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az első eldöntendő kérdés az, kezdeményezik-e csődbiztos kinevezését. Azon túl, hogy ez nem kis pénzbe kerülne, a hatályos jogszabályok szerint még nincs erre szükség, mivel a Karolina a törvényi határt jelentő százmillióhoz képest most jó kilencvenmilliós adósságot görget, ám havonta újabb öt-tízmilliós mínuszt termel. A polgármester most nem támogatná a csődbiztos kinevezését.

– A Kórház menedzsmentjének kell meghoznia azokat a döntéseket, amelyekkel fel lehet számolni a Karolina Kórház növekvő veszteségét, s stabilizálni lehet a működést. Fel kell hagyni végre a részérdekek helyenként hisztérikus képviseletével – jelentette ki lapunknak Stipkovits Pál. A polgármester szerint május 25-én a város képviselő-testülete tárgyalja a Kórház sorsát. Addigra eldől: megvonják-e az egyébként sehol írásban nem rögzített, évi 23 milliós terhet jelentő, és a megye más Kórházaiban sem fizetett nem kötelező pótlékokat, valamint az is, hogy mi legyen a 70 üres aktív ágy sorsa. Információink szerint a döntés elsősorban a gyermek- és tüdőosztály ágyszámait érintheti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefülelték a két rapsicot

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai a Győri Előre Halászati Szövetkezet halőreivel együttműködve ellenőrizték a vizet a denkpáli hallépcsőnél tegnap hajnalban, mivel a halőrök nem sokkal korábban nyakzó- és tükörhálót találtak a vízben. Az éjszakai figyelés aztán meghozta az eredményét, hiszen a kora reggeli órákban egyszer csak megjelent két férfi a helyszínen. Tovább olvasom