Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Tisztújítás után, változások előtt

„ A munkában alapvető változás nem lesz, hiszen évekig dolgoztam együtt a régi elnökkel" – fogalmazott az MPSZ új elnöke.
– Miért döntött a mosonmagyaróvári Fidesz a tisztújítás mellett?

– Eddigi elnökünk, dr. Pap János 8 évig vezette a csoportot, s 12 éven át országgyűlési képviselő volt. Nagyszerű politikai teljesítményt ért el. Ezentúl azonban más formában kívánja segíteni a jobboldalt.

– Nyilván értékelte pártja az országgyűlési választásokat is. Mi volt a váratlan helyi kudarc oka?

– Első pillantásra úgy látszik, mivel kikaptunk, tehát valamit rosszul csináltunk. Ám ennek ellentmond, hogy az első forduló után az eddigi legszorosabb eredményt értük el. A két forduló között helyben az MDF-fel is meg tudtunk egyezni. Ez matematikailag igen szép sikert prognosztizált. Óriási meglepetésként ért bennünket a vereség. Nehéz erre helyben okot találni, így a kudarcot az országos fejlemények és hangulat helyi kihatásának tudhatjuk be.

– Van-e a demokrata fórummal kötött megállapodásnak további folyománya?

– Megegyeztünk arról is, hogy az őszi önkormányzati választásokon közös polgármesterjelöltet és lehetőség szerint közös képviselőjelölteket indítunk, szövetségeseinkkel együtt. Megkíséreljük megkötni a lehető legszélesebb jobboldali szövetséget a siker érdekében.

– Konkrétan kikben gondolkodnak?

– Most zajlanak az egyeztetések. A személyi döntésekről hamarosan tájékoztatjuk a közvéleményt.
– Az új elnök és elnökség munkája nyomán milyen változások várhatók a Fidesz-csoport munkájában?

– Az elnökség összetétele jól reprezentálja az irányt. Vezetőink felerészben újak, felerészben régiek. Az új elnökségi tagok Keszei Antalné, dr. Pető Péter, Füredi Kornél és Török Katalin. A munkában alapvető változás nem lesz, hiszen én évekig dolgoztam együtt a régi elnökkel. Amennyiben más személyiségek vagyunk, annyiban lesz más a Fidesz stílusa, arculata. Demonstrálni szeretnénk a megújulást, nyitni akarunk a város polgárai felé. Új honlapot indítunk, kulturális programokat szervezünk szimpatizánsainknak.

– Mekkora most a taglétszámuk?

– Biztató és nagy erőt ad számunkra, hogy sokan most, a vereség után jelentkeztek sorainkba. Ez a régieket is arra ösztönzi, hogy nem szabad feladni. Jelenlegi taglétszámunk 100 körüli.

– Arról is szólnak a hírek, hogy a 4. választókerület elnökének személye is változik. Önt és Széles Sándort emlegetik esélyesként Pap János helyett.

– Ezt én nem kommentálom, mert erről hivatalos értesülésem nincs, s döntés sincs ez ügyben.

– Ez mikorra várható?

– Nem tudok ez ügyben mit mondani.

Névjegy

Nagy István 39 éves egyetemi oktató, kollégiumigazgató. Március óta Mosonmagyaróvár 7. körzetének önkormányzati képviselője, júniustól a megyei önkormányzat tagja. Május óta a Fidesz – MPSZ mosonmagyaróvári csoportjának elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem megszüntetik, átszervezik a labort

Jánossomorja önkormányzata és a Karolina Kórház megállapodott arról, hogy a helyi labor a mosonmagyaróvári kihelyezett intézményeként működik tovább, így a vérvételre szorulóknak nem kell Mosonmagyaróvárra utazniuk a vérvizsgálatra. A jánossomorjai laboratóriumban eddig csak bizonyos értékekre kiterjedő vérvizsgálatot tudtak végezni. Akinek teljes körű kontrollra volt szüksége, annak Mosonmagyaróvárra kellett utaznia. Tovább olvasom