Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

˝Szigetköz ízei, vármegye borai˝

Illatos borok és pálinkák, finomságok, kézművesalkotások és színes program várta a ˝Szigetköz ízei, vármegye borai˝ fesztivál látogatóit Mosonmagyaróváron.

A rendezvény első napján ˝A vármegye szépe˝ címért három kategóriában küzdöttek meg a bátor és csinos lányok. A látványos show-val kísért szépségversenyre idén szép számmal jelentkeztek: 6 éves korig 19-en indultak, a 7–15 éves korosztályban 25-en, míg a vármegye szépét a 16–29 éves korosztályban 10 hölgy közül kellett kiválasztania a zsűrinek. A vetélkedőn díjaztak minden 6 év alatti kisgyereket. A 7–15 éves korosztályból Szalay Vanda Carmen lett a győztes, udvarhölgyei Vass Eszter és Novák Nikolett. A harmadik kategóriában a legszebbnek Kozák Lívia bizonyult, a zsűri értékelte továbbá Vargáné Bakonyi Anna és Cikolai Rebeka csinosságát is. A programot a Fantázia Majorette Csoport, a Pulzus Táncsport Egyesület és az Okay Dance táncosainak produkciója színesítette. A legapróbbakat kézműves-foglalkozások, népi játékok és gyermekkoncertek szórakoztatták.


Olvasóink írták

 • 11. vizsla 2009. szeptember 17. 15:30
  „a város a kárpátiát nem támogatta az egy belépős maszek rendezvény így a városi rendezvény naptárban nem is szerepelt!”
 • 10. geemaister 2009. szeptember 16. 15:24
  „Manosmanus! Nem azzal van a baj, hogy vannak programok, hanem azzal hogy ami van azt is egymásra szervezik. Például Voluta - Múzeumok éjaszkája, Kárpátia koncert - Nyárbúcsúztató. Az a gond, hogy a város mindkét rendezvényt támogatja. Önmagával csesz ki, mert ha különböző hétvégeken lenne a program, akkor a támogatásnak is lenne értelme és az emberek is többen lennének az adott programokon. Az meg a másik, hogy az ilyen programoknak fel kell készülniük a nagy tömegekre is. Móvár még nem Győ,r hogy ennyi programot csináljon.”
 • 9. jucuska07 2009. szeptember 16. 00:36
  „Én csak annyit fűznék hozzá,hogy picit talán tényleg gond volt mikor hova menjünk de örüljünk,hogy végre van valami a városban.Egy dolog ami nagyon zavart a helyszin hangosítása.Sajnos a Papa évről évre alultudja magát múlni.Ezeréves lámpák a hangosítás a captain minus koncert közben végig gerjedt valami a végére jött rá a fia mi is az de addig szenvedtünk....Aztán a pa-dő-dő vel szintén alulmúlta magát.Ki a nyavajával van ilyen jóban,hogy mindíg ő kapja ezeket a dolgokat?Kritikán aluli a munkája.A technikája tudná a jót csak kezelni kéne neki tudni dehát amikor ő discozott volt 2 mélyláda meg 2 lemezjátszó.........”
 • 8. manosmanus 2009. szeptember 15. 15:03
  „Úgy tűnik,tényleg nem lehet jót tenni!Emberek!Rendezvények voltak a városban,programok amik között válogatni lehetett ízlésünk szerint.Senki nem mondta,hogy ide vagy oda kötelező elmenni!Részemről gratula és köszönet a várkerti gyerekprogramokért ami nagyon színes volt.Az esti programok is nagyon jók voltak,de ez is ízlés kérdése!Egyébként a két este meg sem lehetett mozdulni a tömegben.Komolyan mondom,ebben a városban folyton elégedetlenkednek.Tessék:ha valaki jobban tudja csinálja!!!!!”
 • 7. kcsgcs 2009. szeptember 15. 11:16
  „Kedves Japo, én a helyedben előbb érdeklődnék, és csak utána írnám le az információimat, illetve a véleményemet!!!!!”
 • 6. Japo 2009. szeptember 15. 06:00
  „Az a helyzet, hogy a Városközpontiak Napja 8 éve mindíg ilyenkor van. Tavaly a vármegye borai? szervezője kérte a városközponti rendezvény szervezőit h tegyék odébb a bulit idén meg úgy döntött h versenyezni fog. Nem jött be.”
 • 5. Csodaszarvas 2009. szeptember 14. 22:36
  „geemaister! Ja jól jártunk,szerinted! Hívjál hétköznap is taxit és akkor kaptál volna!!!!!!”
 • 4. pancser 2009. szeptember 14. 20:51
  „Hiba volt, hogy a két program ütötte egymást. A másik, hogy a Várkertet nem szabadna tönkretenni semmilyen rendezvénnyel, amúgy is nagyon szűk ott a hely csak tolongani lehetett. A borkínálat elég siralmas volt és drága, túllzásnak tartom a 300-400 ft/dl árat.”
 • 3. rezi 2009. szeptember 14. 20:43
  „Meg üres parkolót sem lehetett találni.
  A városközponti rászervezés meg azért volt mert nem mindenki szereti a városban az egyik főszervezőt.
  Ilyen átlátszó aljas huzásokkal nem is fogják megszeretni.
  A kabzsiság miatt pár év múlva ez is elhervad.Sajnos!”
 • 2. geemaister 2009. szeptember 14. 19:43
  „Egyetértek. Ezen a hétvégén például nem lesz semmi. Ha valaki jól járt ezzel a taxisok, mivel szombat este nem lehetett taxit fogni.”
 • 1. bela001 2009. szeptember 14. 16:38
  „Hát mit mondjak, idén nem jött be nekem egyik városi program sem.
  Tavaly olyan jó fellépőket hívtak meg, idén meg pocsék volt mindegyik.
  Ha meg nem az előadóval volt probléma az meg azért volt mert idén valami okos kitalálta hogy sörsátrat kell állítani a várárokba. Az jó ötlet volt hogy a szemközti oldalra tették a színpadot viszont a sörsátor lefogta az összes hangot és a várkapuról meg a hídról egyáltalán semmit sem lehetett látni.

  A másik meg, hogy egy hétvégére került a városközpontiak napja a szigetközfesztivállal.
  Miért nem lehetett egy hét csúszással csinálni. Így mindegyikre lett volna szép számú érdeklődő.
  Mert most az egyik tele volt a másik pangott és fordítva.
  Úgy emlékszem a városközpontiak napja egy héttel előbb szokott lenni. Nemde?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűbb lett az iskolai tankonyha és tornacsarnok

Mintegy tízmillió forintos beruházással korszerűsítették a Haller-iskola tankonyháját és felújították a tornatermet.
Tovább olvasom