Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Érzelmekkel a függőség ellen

Mosonmagyaróvár önkormányzata, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, valamint a Drog (köz) Pont közös szervezésében háromnapos tréning helyszíne volt Mosonmagyaróvár.
Az „Emocionális nevelés a függőségek megelőzésében" című továbbképzési program résztvevői pedagógusok, egészségügyi és segítő szakemberek voltak, akik munkájuk során prevenciós feladatokat is el kell hogy lássanak.
A tréning előadója, a belga Ernst Servais több mint húsz éve dolgozta ki a függőségek megelőzésének módszereit. Munkája során felhasználta pedagógusok és szülők tapasztalatait.
Holland, belga és luxemburgi iskolákban végzett felmérések támasztják alá azt a tényt, mely szerint a Servais modelljét használó intézményekben kevesebb a kábítószert fogyasztó fiatalok száma.

Fontos az empátia

A továbbképzés résztvevői azt is megtudhatták, mennyire fontos, hogy mások érzelmeivel is tudjanak bánni, hogy mindig tisztában legyenek azzal, hogy a felismert érzelmek milyen más emóciókkal függhetnek még össze. Az emberi kapcsolatok egyik legfontosabb alappillére az empátia, annak a készsége, hogy képesek legyünk a másik helyzetébe beleélni magunkat. Egy sajátos kommunikációs technikát is elsajátíthattak a hallgatók, az úgynevezett Én-üzenetek küldését, vagyis a saját érzelmek megfogalmazását.

Fotófantáziák

A szakemberek az elméleti képzésen túl helyzetfelismerési, -megoldási gyakorlatokban vettek részt, szituációs játékokban gyakorolhatták az újonnan elsajátított technikákat. Valamennyien ajándékba kapták Servais Fotófantáziák című didaktikus mappasorozatát, amely négy fotógyűjteményt tartalmaz a csoportdinamika, az életminőség, az emocionális képzés, illetve A természet apró csodái című témákhoz. A képek használatát a tréning során tanulták meg a résztvevők, melyet a későbbiekben, munkájukban használhatnak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi húsz liter víz – beosztva

Napi húsz liter vizet kénytelen beosztani már egy hónapja egy mosonmagyaróvári idős házaspár, miután… Tovább olvasom