Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

23 millió forintos állami segítség

Nemrégiben két utca újult meg Jánossomorján. A Tó utca és a Hanság utca 26 millió forintból kapott új burkolatot, állami támogatással.
 
2017 utolsó heteiben befejeződtek a kisvárosban a Tó és a Hanság utcák építési munkálatai. Az aszfaltozást egyedi kormányhatározat értelmében 23 millió forinttal támogatta az állam. A két utca burkolata összesen mintegy 26 millióba került.

Nemrégiben kiderült, a belügyi tárcától még 15 millió forintot kap Jánossomorja utakra, járdákra a minisztérium év végi maradványából. Így 15 millióval több lesz a kisváros 2018-as útfelújítási kerete
Jánossomorja 2016-ban három évre szóló útfelújítási programot állított össze. 2017 végére eljutottak arra a pontra, amelyet eredetileg az idei év derekára terveztek: tíz utcát sikerült felújítani a tervezett hat helyett. Megújult a Jókai, Arany, József Attila, Ibolya, Kis, Felsőlókert, Tó és Hanság, illetve a hanságligeti Diófa és a HiPP-üzem előtti kis utca. Költségvetési maradványból, pályázati forrásból költöttek az utakra, de állami támogatás is érkezett. Közel 90 millió forintból összesen 9200 négyzetméternyi burkolat újult meg. A munka várhatóan hasonló lendülettel folytatódhat. 2019-ig még közel 10 ezer négyzetméter út felújítását tervezik. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aqua Kft. - Közel tíz százalékkal emelték a béreket

Az Aqua Kft. összeállította rövid, közép- és hosszútávú terveit, amelynek keretében idén 300 millió… Tovább olvasom