Mosonmagyaróvár PRINT

2022.12.14. 14:16

Különdíjat kaptak a Vitnyédi Zsiványok a felvidéki káposztafőző versenyen

A Vitnyédi Zsiványok főzőcsapata a Felvidéken is jól teljesített, a Senkvice településen rendezett nemzetközi káposztafőző versenyen vettek részt legutóbb.

Kustor Réka

Jövőre is visszavárják a Vitnyédi Zsiványokat a káposztafőző versenyre.

– Cserépedényben, szabad tűzön készítettünk káposztát, szarvashús- és sertéshúsgombócokkal. Mellé szarvaspörköltet kevertünk kölessel, és a töltött káposztába töltve kirántottuk, kapros tejföllel kínáltuk. A desszert sós palacsinta volt lilakáposzta-lekvárral, porcukorral, vörösborban flambírozott körtével – sorolta a különdíjas menüsort Tyukász Tamás egyesületi vezető. – Tiszteletbeli polgárokká nyilvánított a senkvicei polgármester, jövőre visszavárnak bennünket. A visszajelzések alapján egy teljesen új ízvilágot ismertettünk meg velük. Bortermelő vidék, helybeli szokás a játékos időtöltés. 
Az egyik társunk, Horváth Balázs István részt vett a hordógurításban, illetve tagjaink karikásostor-bemutatót tartottak – tette hozzá Tamás, aki jó hírként elárulta, három új taggal bővültek. 

Néhány jövő évi programjuk is már körvonalazódott. Várják például őket a 120. évfordulós Harley-Davidson Fesztiválra, az Ízek Utcája rendezvényen a Rábaköz ízeit mutatják meg. 
Tamás végül elmondta: – Elégedett vagyok az elmúlt évünkkel, látogatottak voltak a fesztiválok, amiken részt vettünk, a főzőversenyeken jó eredménnyel zártunk. A korábbi évekhez hasonlóan jövőre is folytatjuk a jótékonykodást. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!