Egy darnózseli villanyszerelő segített az apának

2022.03.01. 15:56

Biztonságos lett a villanyhálózat - A Jóakarat Hídja is segített a fiait egyedül nevelő édesapának Mosonmagyaróváron

Nyolc éve egyedül neveli két fiát a kenyerét építőipari segédmunkásként kereső Fekete Kornél. Saját maga által csinosítgatott otthonában életveszélyessé vált a villanyhálózat: ezért fordult a Kisalföld alapítványához, s állt mellé egy darnózseli villanyszerelő.

Mészely Réka

Fekete Kornél nyolc éve egyedül neveli fiait, Kornélt és Márkot. Keresetéből eddig nem tudta megjavíttatni a rossz és veszélyes villanyhálózatot.

Forrás: Mészely Réka / Kisalföld

Szerény körülmények között él udvari lakásában Fekete Kornél és két fia, a 16 éves Kornél és a 13 éves Márk. A mosonmagyaróvári édesapa egyedül neveli nyolc éve gyermekeit, volt párjától, a fiúk anyukájától alig kap segítséget. 

 

Régóta egyedül boldogul 

 

– Már megszoktam, hogy egyedül kell boldogulnom a fiúk nevelésével. Az építőiparban dolgozom, amolyan mindenesként. Szeretem a munkámat, a főnököm megbecsül, de egy keresetből nehéz az élet – avat be Kornél, aki a majoroki városrészen egy egyszerű otthonban neveli gyermekeit. 

 

Mint mondja, 16 éve költözött ide, hitelből vásárolta a lakást egy régi épületben. Ahogy tudta, szépítgette, szépítgeti, de a villamos hálózat kifogott rajta, mert ahhoz nem ért. 

 

Átérezte a helyzetet 

 

A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért állt az édesapa mellé és keresett szakembert a munkára. Egy darnózseli villanyszerelő ajánlkozott fel a segítségre. 

 

– Egy ismerősöm hívta fel a figyelmem arra, hogy villanyszerelőt keres az egyesület. Mivel átérzem, mit jelent egyedül nevelni férfiként két gyermeket, azonnal felajánlottam a segítséget. Most egy teljesen új rendszert építünk ki, mert a régi igencsak elavult, már-már életveszélyes, életvédelmi relét is beépítek. Gyakorlatilag a teljes hálózat cserére szorul, és ki kell vésni a falat ehhez – részletezte Károly, aki maga is két gyermeket nevel. 

 

A szakember feltérképezte a terepet, s érdeklődésünkre elmondta, piaci áron ez hatszázezer forintos beruházás. 

 

Fekete Kornél maga szépítgeti a házat, de a villamos hálózat kifogott rajta.

Forrás: Mészely Réka / Kisalföld

 

Olvasóink is segítettek 

 

Kornél és gyermekei segítségére sietett a Kisalföld Jóakarat Hídja Alapítványa. Olvasóink jóvoltából kétszázezer forinttal tudtunk hozzájárulni az anyagköltségekhez és munkálatokhoz. A jótékony villanyszerelőnek hála ez a szükséges eszközökre elég, illetve egy jelképes munkadíjra, utazási költségre Darnózseli és Mosonmagyaróvár között. 

 

„Örülök, hogy segíthettem ezzel a mintegy harmincórás munkával és a család biztonságban lehet” – búcsúzott a szakember. 

Kornél háláját fejezte ki a villanyszerelőnek a munkáért és olvasóinknak a támogatásért. – Amint a villanyszerelő befejezi a munkát, utána glettelem és festem a falakat. Nagyon örülünk, hogy sikerült ezt a régóta égető gondot megoldani! – osztotta meg örömét az édesapa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!