Közművelődési Minőség Díj

2022.01.26. 14:02

A megyében elsőként nyerte el a legrangosabb szakmai díjat a mosonmagyaróvári a Flesch-központ

A Közművelődési Minőség Díj annak a közművelődési intézménynek adományozható, amely kimagasló eredményeket ér el működési területén. A díj a legnagyobb szakmai elismerés, amit kulturális intézmény kaphat, minden évben egyszer adományozzák oda és nem visszavonható. Győr-Moson-Sopron megyében először a Flesch-központ érdemelte ki.

Kovács Viktor

A Magyar Zene Házában, a magyar kultúra napján kapta meg a Flesch-központ a Közművelődési Minőség Díjat, ami a legnagyobb szakmai elismerés. A képen balról jobbra: Szokoli Mónika pályázati divízióvezető, Csiszár Péter ügyvezető igazgató, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.Minőségi Díjat.

Forrás: Flesch-központ

A díjat a frissen átadott Magyar Zene Házában vehették át Budapesten a magyar kultúra napja alkalmából. A rangos elismerést Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára adta át. A Közművelődési Minőség Díjat nem minden kulturális intézmény érdemelheti ki, csak azok, amelyek két éven belül rendelkeznek Minősített Közművelődési Intézmény címmel, ezt a Flesch-központ 2021 januárjában kapta meg. 

 

Átvilágították az intézményt 

 

– Azt, hogy valaki Minősített Közművelődési Intézmény lehessen, nagyon komoly auditfolyamat előzi meg. Be kellett nyújtanunk egy közel 200 oldalas pályázatot, melyben teljes részletességgel számoltunk be a működésünkről. Ezt követte egy hosszú, megközelítőleg egy hónapos auditációs folyamat, melynek során az összes szervezeti egységünket átvilágították, a dolgozókkal mélyinterjút készítettek, két auditor pedig egy napon keresztül személyesen vizsgálta a működésünket – mesélt a vizsgálat részleteiről Csiszár Péter, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. 

 

A Közművelődési Minőség Díj odaítélését hasonlóan komoly vizsgálat előzte meg, itt azonban már inkább az adott intézmény különlegességeire, egyediségére figyeltek. 

 

– Maga a pályázati anyag is arról szólt, mitől vagyunk mások, mik az erősségeink, hogyan tartjuk a kapcsolatot a látogatóinkkal, milyen visszajelzéseink vannak, hogyan tervezünk, vagyis a stratégiai gondolkodásunkra voltak kíváncsiak. A leírtakat két auditor személyesen ellenőrizte, meglátogatta intézményeinket, betekintettek a napi munkafolyamatokba, beszélgettek munkatársainkkal – mondta a Flesch-központ vezetője. 

 

A Fehér Ló és a könyvtár is kiválóan szerepelt 

 

– Büszkén mutathattuk meg a Fehér Ló Közösségi Házunkat, a Huszár Gál Városi Könyvtárat és a Flesch-központot, valamint ezek online felületeit, az infrastruktúránkat. Az elismerés hosszú folyamat gyümölcse, mely tudatos, stratégiai építkezés volt. Ennek részeként tartalmi és infrastrukturális fejlesztések zajlottak minden telephelyünkön. Szervezeti változások, átalakítások történtek, szakmai továbbképzéseken vettek részt munkatársaink – hangsúlyozta Csiszár Péter. 

 

A díj mindenkié 

 

A pályázati anyag, valamint az auditorok véleménye alapján a Szakmai Minősítő Testület terjesztette fel a díjra a Flesch-központot. Az auditorok méltatták a sokszínű kínálatot, a széles portfóliót, a kreatív és új programokat, kezdeményezéseket, nem utolsósorban pedig a modern és hagyományőrző gondolkodás ötvözését. 

 

– Ezt a díjat jelenlegi és volt munkatársaink magas színvonalú és odaadó csapatmunkájával érdemeltük ki, melyet elhivatottság és a szakma szeretete nélkül nem lehet végezni. Ezen túl köszönettel tartozunk látogatóinknak, művészeti és civil csoportjainknak, mecénásainknak, partnereinknek is, mert nélkülük minden jó gondolat csak ötlet maradna, velük leszünk teljessé – hangsúlyozta Csiszár Péter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában