Zöldebb lesz a futballpálya Mosonszolnokon

Látványos tereprendezés indult Mosonszolnokon, ahol a régi focipálya megújul és kiegészül egy edzőpályával is. Minden évben vannak fejlesztések a Mosonszolnoki Sportegyesületnél. Lachmann János beszélt az idei újdonságokról.

Kiss Anikó

– A pályánk harmincöt évvel ezelőtt több tüskét tartalmazott, mint füvet. Az elmúlt években sok feljavítás után elég jó állapotú füvet tudtunk kialakítani, de ez már nem elég és mostanra már megért az átfogó felújításra. Hullámos volt, most kiegyenlítik a felületet, lesz beépített, automata öntözőrendszer is a centerpályán. – mondta el Lachmann János, a Mosonszolnoki Sportegyesület elnöke.


A beruházás döntően társaságiadó-felajánlásokból valósulhat meg, amelybe környékbeli vállalkozások is bekapcsolódtak. A mosonszolnoki sporttelep újjáépítése egy hete kezdődött, önkormányzati támogatással, taopályázatból, társaságiadó-felajánlással közel 36 millió forintból.


Modern sporttelep lesz az eredménye a mostani fejlesztésnek a közel egyhektáros területen. A focipálya mellé egy 2500 négyzetméteres edzőpályát is kialakítanak, amit egy 6 méter magas labdafogó hálóval vesznek körbe. A meglévő műfüves pálya esős, rossz idő esetén is biztosítja a sportolási lehetőséget.

 

Lachmann János, a Mosonszolnoki Sportegyesület elnöke beszélt a fejlesztésekről.

Lachmann János, a Mosonszolnoki Sportegyesület elnöke beszélt a fejlesztésekről.


Az elmúlt években voltak már komoly beruházások az egyesületnél. Négy éve fejezték be a kiszolgálóépület és az öltözők felújítását, amikre tavaly napelem is került. Két éve kapott a sportpálya reflektorokat és hangosítást, eredménykijelzőt. Fedett lelátók teszik kényelmessé a szurkolást és van egy minijátszótér is a gyerekeknek. A mostani füvesítéssel június közepére elkészül a pálya és július 27-én a Ferencváros-öregfiúk avatják fel.


– Bízom benne, hogy a fiatalok nagyobb kedvet kapnak majd a sportoláshoz, ha azt ilyen minőségű sporttelepen tehetik meg. Ezzel a létesítménnyel talán tudunk segíteni az elmúlt évek alatt fellépő úgynevezett gyerekhiányon. Tavaly már nem is tudtunk indítani U16-os korosztályt. Fél év szervezőmunkája után nyáron U14-es csapatot indítunk a bajnokságban. A környező falvakból is várunk sportolni vágyókat. A távolabbi célok között szerepel, hogy több gyereket és fiatalt motiváljunk a sportolásra és a mozgásra és lesz majd több gyerek- és ifjúsági csapatunk – zárta szavait Lachmann János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!