Vérnyomásmérőt adományoztak

A háziorvosi rendelő egy új vérnyomásmonitorral gazdagodott a Darnózseli Közhasznú Alapítvány segítségével.

– 1993 óta működik a civil kezdeményezés Darnózselin, amely 2015 óta közhasznú alapítványként tevékenykedik. A doktornőt kérdeztük meg, hogy mire lenne szükség a rendelőben – mondta el Borbélyné Kati, a Darnózseli Közhasznú Alapítvány ügyintézője.

A Darnózseli Közhasznú Alapítvány tagjai átadták az új készüléket dr. Takács Juliannának.

A Darnózseli Közhasznú Alapítvány tagjai átadták az új készüléket dr. Takács Juliannának.

A doktornő ezt a 24 órás vérnyomásmonitort említette, mert fontosnak tartja a rendszeres szűrővizsgálatokat. Ebben fog segíteni ez a készülék is. Az alapítványunk tevékenysége sokrétű. Tavaly óvodás gyerekeknek szerveztünk kiscsoportos foglalkozásokat a győri Gézengúz Alapítvány segítségével. Az iskolás gyermekek pedig a pedagógusok javaslata szerint fejlesztőeszközöket kaptak. Azt gondoljuk, hogy a legnagyobb segítség az, ha olyan közhasznú tevékenységet végzünk, amivel az egész közösséget támogathatjuk. Ennek egy része a véradás, az emlőrákszűrés szervezése – fogalmazott Bősi Éva, az alapítvány tagja.

 

– Reméljük, hogy a jó példa ragadós és az alapítványunk tevékenysége a közösség hasznára válik. A támogatásoknak köszönhetően a háziorvosi ellátás egy modern, közel 350 ezer forintos készülékkel bővül most – mondta dr. Kovács Péter az alapítványtól.

 

– Örömmel fogadjuk az alapítvány segítségét. Fontosnak tartom a szűrővizsgálatokat. Ez a készülék egy 24 órás vérnyomásmonitor (ABPM), amelynek segítségével az időben felfedezett hipertóniás betegek gyógyszeres kezelését lehet beállítani. A monitorozás a gyógyszerterápia hatékonyságát jelzi és segíti. A készülékhez tartozó program segítségével hatékonyabb a mérés és számítógépen láthatjuk az eredményeket. Nagyon fontos, hogy létezik egy ilyen alapítvány, nemcsak az egészségügy, hanem a falu szempontjából is. Ez a készülék is az egész közösséget szolgálja majd – zárta szavait dr. Takács Julianna, Darnózseli háziorvosa.

Címkék#Darnózseli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!