Városnap Lébényben, fesztivál Lipóton, falunap Bezenyén

Lébényben lesz paraszt paintball, fellép Fehérvári Gábor Alfréd és Dér Heni. Csepregi Éva fellép Lipóton és Bezenyén is.

Kenyér- és halfesztivál Lipóton
A kenyér- és halfesztivál pénteken reggel a horgászversennyel kezdődik. Délután 4 órától fellép a mosonmagyaróvári Hungarocky Rock and Roll Club, a Lipóti Vegyeskar, a Lajta néptáncegyüttes, az Ásványrárói Páva Kör, lesz kangoobemutató, a Lipóti Színjátszó Kör a Csinibaba című darabot adja elő, bemutatót tart a Kelet Lányai hastánccsoport, este 9 órakor pedig Csepregi Éva lép fel, majd utcabál kezdődik a Hello Kids zenekarral. Szombaton 10 órától fellép a halászi Marionett Bábcsoport, lesz Aranykapu-gyerekkoncert Töreky Zsuzsival és interaktív bűvészbemutató Juhász Marcellel. Délután a Bukovec szlovák énekkar műsorát nézhetik meg az érdeklődők, lesz kenyérkitartó verseny, ír sztepptánc, 4 órakor kezdődik a Fourtissimo zenekar koncertje, majd a dunaszegi színjátszó kör műsora, lesz élő Elvis-show a Beat Bulls zenekarral, este 9-kor Demjén Ferenc ad koncertet. A szombatot retrodiszkó zárja. Vasárnap délelőtt 11 órakor szentmise és óriáskenyér-szentelés lesz a római katolikus templomban a Lipóti Vegyeskar közreműködésével.

Városnap Lébényben
Másodszor rendeznek városnapot a sportpályán a hétvégén. Pénteken délután 4 órától Civilek a kondér mögött elnevezéssel közös főzést, illetve helyi termékek vásárát és kiállítását tartják. Lesznek népi fajátékok, fellép Kéri György skót dudás, este 8 órakor pedig Mc Hawer és a Tekknő. Szombaton délután 2 órától a megye legerősebb embere versenyt rendezik, ezután motorozás kezdődik a Lébényi Motoros Egyesület tagjaival, majd a Levéli Harmonika Együttes lép színpadra. Lesznek gyermekprogramok Atus bohóccal, Lui bűvésszel, 6 órakor kezdődik a „paraszt paintball" lébényi módra, ezután lép színpadra Fehérvári Gábor Alfréd. Este 8 órakor a Desperadó, majd Dér Heni szórakoztatja a közönséget.

A falu napja Bezenyén
Szombaton reggel fél 9-től rendezik a falunapot. Délelőtt a sportpályán mérkőznek meg a felek a Kocsma-kupáért. Ebéd előtt és után lovas kocsikázás, ugrálóvár, rodeóbika szolgálja a szórakozást. A Győri Készenléti Rendőrség, a mosonmagyaróvári kutyaiskola, a Szent Kristóf-mentősök és a karatésok tartanak bemutatót. A színpadon a bezenyei tamburások, Mészáros Enikő, az Oké Dance Disco látványtáncosai, helyi iskolások, Szalay Tamás, Somogyi Andrea és Csepregi Éva szórakoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!