Több mint 200 képeslappal köszöntötték a 86 éves Marika nénit Mosonmagyaróváron

Több mint kétszáz képeslap érkezett Preiner Istvánnénak 86. születésnapjára, miután unokája arra kérte a Facebookon az ismerősöket-ismeretleneket, küldjenek egy-egy üdvözlőlapot nagymamájának. Srí Lankától Kanadáig, Győrtől Kisvárdáig sokan köszöntötték fel.

Mészely Réka

Nem mindennapi születésnappal lepte meg a mosonmagyaróvári Idősek Gondozóházában élő nagymamáját, Preiner Istvánnét unokája, Rózsás-Preiner Diána. A Facebookon arra kérte az olvasókat, hogy a január 28-án 86. életévét betöltő Marika néninek küldjenek egy üdvözlőlapot. 


– Nagyon boldog vagyok, köszönöm a szép képeslapokat, kedves ajándékokat – mutatta nekünk a meglepetéseket mosolyogva a 86. évét betöltött hölgy, aki 1933. január 28-án Sárváron született. 1947-ben költözött Mosonmagyaróvárra, a kötöttárugyárból ment nyugdíjba. 


– Azon gondolkodtam, miként tudnék a mamimnak a szürke tköznapjaiba egy kis újat, kicsit mást csempészni, amitől vidám lesz. Fél éve édesapám elhunyt, aki a mama egyedüli gyermeke volt. Nagyon ragaszkodtak egymáshoz. Apu a betegsége ellenére mindennap látogatta, etetgette, beszélgetett vele. Fél évig otthon ő ápolta, de aztán segítséget kellett kérnünk, mert a mamám is egyre rosszabb állapotba kerül. Őt is nagyon megviselte apu halála, de megígérte nekem, hogy miattunk átlendül ezen a tragédián. Hazudnék, ha azt mondanám, könnyű, mert sokszor látom rajta, hogy emészti magát. Vannak nehéz napjai. Régen nagyon sok barátja, ismerőse volt. Mára már sajnos nem sokan látogatják. Nem hibáztat érte senkit, megérti, hogy mindenkinek sok a gondja, baja. Még pár évvel ezelőtt láttam egy hasonló ilyen posztot, nagyon kedvesnek találtam. Arra gondoltam, hogy egy kicsi erőt adna neki, ha látná, vannak még emberek, akik rajtunk kívül gondolnak rá. Hihetetlen jó érzés, hogy ennyien megmozdultak. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyi kedvességet fog, fogunk kapni! Igazán megható! – mesélt érdeklődésünkre a kezdeményezésről az unoka.

A 86. születésnapján sokan köszöntötték a nagyvilágból az Idősek Gondozóházában élő Marika nénit.

A 86. születésnapján sokan köszöntötték a nagyvilágból az Idősek Gondozóházában élő Marika nénit.

Diána Facebook-bejegyzését 875-en osztották meg, 659-en lájkolták és 248-an írtak hozzászólást. Már a világhálón keresztül is sokan köszöntötték az idős asszonyt! Ám az mindenkit meglepett, hogy két hete sohasem jön üres kézzel a postás a Soproni utcai gondozóházba. Eleinte öt-tíz levél, képeslap, tegnapi látogatásunkkor már közel húsz üdvözlőlap érkezett Marika néninek. Több mint kétszázan írtak. Nemcsak a megyéből, hanem a közeli országok mellett Kanadából, Írországból, Németországból, Franciaországból, Izraelből, sőt, Srí Lankáról is. A kedves sorok, idézetek, jókívánságok mellett küldtek apró ajándékokat, csokit, de fényképeket, rajzokat is. Érkeztek virágok, sőt, még lufi is. 


A Móra-iskolából Medgyesiné Balázs Zsuzsa negyedikes osztálya csodaszép, saját kezűleg készített képeslapokat vitt a nagymamának. Sőt, a felhívásra néhányan személyesen is meglátogatták a nénit. 


Marika néni örömében a szobatársai és a gondozóház dolgozói is osztoznak. Az unoka mellett Fintáné Dohy Angéla munkatárs vállalta, hogy minden levelet felolvas az idős asszonyoknak. Az egyikben ez állt jótanácsként: figyelje a kisebb örömöket, mert ezek bearanyozzák mindennapjait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!