Szent Kristóffal a vízi túrázókért

Szent Kristóf napján véget ért a harmadik, immáron nemzetközivé vált vízi túrázás napi rendezvénysorozat. Ez Magyarország, Szlovákia és Szerbia önkéntes civil szervezeteinek részvételével több száz fiatalnak, víz iránt érdeklődőnek adott lehetőséget a vízi túrázás megismerésére. Az eseménysorozat szellemi atyja a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség, fővédnöke pedig Áder János köztársasági elnök.

A zárórendezvény Kisbodakon zajlott nemrégiben, ahol a Duna-ágon át vezető hidat is Szent Kristófról nevezték el. Erre az ott elhelyezett emlékmű is emlékeztet. Ezen a helyen ünnepelték a kisbodakiak több tucat meghívott vendég, a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség elnöksége, Horváth Csaba olimpiai bajnok  kenus jelenlé- tében nemcsak az eseménysorozat végét, hanem a Szent Kristóf-i „eszmeiség" fontosságát is. Kisbodak polgármestere, Timár Gábor emlékezett meg a Szent Kristóf-mondakörről. A faluban hamarosan Vízi Kultúrház nyílik, s a település a Szigetközi Víz-Csöppek mozgalom egyik elindítója. 

 

Virág Szabolcs kempingvezető, Horváth Csaba olimpiai bajnok és Timár Gábor polgármester az emlékműnél.

Virág Szabolcs kempingvezető, Horváth Csaba olimpiai bajnok és Timár Gábor polgármester az emlékműnél.

Címkék#Kisbodak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!