Sikerrel szerepelt Mosonmagyaróvár veseátültetett atlétája a Szervátültetettek Világbajnokságán - fotók

Nagy Réka 13 éves mosonmagyaróvári atléta három bronzéremmel és egy ezüstéremmel tért haza.

kisalfold.hu

Hazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világbajnokságáról, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőztek meg egymással.


A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világbajnokságságán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.


A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken.

Sikerrel szerepelt Mosonmagyaróvár veseátültetett atlétája a Szervátültetettek Világbajnokságán




Ők 15-en 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.  


Nagy Réka 13 éves mosonmagyaróvári atléta -  2015 novembere óta veseátültetett. A betegsége előtt is futott, Mosonmagyaróváron rendszeres résztvevője volt a futóversenyeknek, de a versenyszerű atlétikát csak a sikeres vesetranszplantáció után kezdte el. A Mosonmagyaróvári Atlétika Clubban edz, a Trappancs Egyesület versenyzője.


Élete első nemzetközi versenyéről - a Magyar Szervátültetett Válogatott legfiatalabb atlétájaként - három bronzéremmel és egy ezüstéremmel tért haza az atlétikapályáról.


(200 m síkfutás: bronzérem, távolugrás: bronzérem, 4x400 méteres női váltó: bronzérem és az ezüstöt érő kislabdahajítás)



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!