Senki nem használta a biztonsági övét az autóban, ami felborult Mosonszentmiklósnál - fotók

Mindhárman megsérültek, kórházba szállították őket a mentők. A rendőrség ismét figyelmeztet: az öv életet menthet.

kisalfold.hu

Amint arról beszámoltunk, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt szombaton 10 óra 24 perckor a 8501-es számú úton, Mosonszentmiklósnál. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy személygépkocsi haladása során az út szélén található kavicsos padkára letért, emiatt a sofőr uralmát vesztette a gépjárműve felett. A személyautó az útszéli árokba csapódott és felborult.

Felborult egy autó Mosonszentmiklósnál


A balesetben a sofőr és két utasa nem használták biztonsági övüket, mindhárman megsérültek, őket a mentők a kórházba vitték - tájékoztatott honlapján a rendőrség vasárnap.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:

  • Azon kívül, hogy a biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező – nem csak a járművezető, de utasai számára is -, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg!
  • A biztonsági öv használatáról számos tanulmány és statisztika született, melyekből egyértelmű, hogy a „három pontos" biztonsági övet használók közül 50-60 százalékkal kevesebben sérültek meg, mint az övet nem használók.
  • A balesetek során a személyi sérülés mértékét döntően befolyásolja a biztonsági öv használata.
  • A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg.
  • Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!