Rajkán fogták el a klántagot

A szlovákiai Sykora-klán elnevezésű maffiaszervezet egyik elítélt tagját fogták el Rajkán, akit 2018 szeptembere óta köröztek. Egy buszmegállóban csaptak le a férfira.

Cséfalvay Attila

A rendőrség videófelvételén látszik, amint a rajkai buszmegállóban bilincselik meg a körözött férfit. Az is egyértelműen kivehető, hogy nem a magyar terrorelhárítók akciója volt, vélhetően járőrök kapták el a klántagot, majd érkezett az erősítés, civil ruhás rendőrök. A buszmegállóban ekkor ráadásul egy hölgy is várakozott táskával a kezében. 


A szlovák rendőrség közleménye szerint az elfogott L. István magyar vállalkozót bűnszervezet alapításának, működtetésének és támogatásának bűncselekménye miatt korábban 12 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, melyet a legszigorúbb végrehajtási fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie. A szlovákiai Sykora-klán nevű maffiaszervezet elítélt tagját 2018 szeptembere óta köröztek. A férfi jelenleg magyarországi letartóztatásban arra vár, hogy kiadják Szlovákiának.

 

Egy buszmegállóban csaptak le a férfira.

Egy buszmegállóban csaptak le a férfira.

 Kiss Vince rajkai polgármester korábban úgy nyilatkozott: lenne mit javítani a rajkai közbiztonságon. Az építkezéseknél lopásokról kap hírt, a vegyesboltból és egy rajkai üzemből két férfi akarta elvinni a pénzt a kasszából, tavalyelőtt nyáron a téeszből loptak két rakodógépet. "A falu gyors fejlődése, s az utazó bűnözés miatt még nagyobb szükség van a közterületi jelenlétre, bízom benne, hogy a településrendész a polgárőrökkel karöltve, a rendőrökkel együttműködésben javítja majd a helyzetet."

Főszerepben a drog


Idén márciusban egy rajkai társasházban egy szlovák nőnél találtak kábítószergyanús anyagot. Még ugyanabban a hónapban a faluban egy körözött szlovák férfit fogtak el. Kábítószer hatása alatt volt az a szlovák állampolgárságú férfi is 2017 februárjában, aki bozótvágó késsel támadt a kiérkező gázszerelőkre Rajkán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!