Pokróc alá bújt a szír férfi - Török embercsempészt fogtak a rendőrök Rajkán - fotó

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök őrizetbe vettek egy török férfit kedden, aki menekültet rejtett el a kamionjában.

kisalfold.hu

Embercsempészés miatt indított büntetőeljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egy török kamionsofőrrel szemben, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei ellenőriztek 2szeptember 3-án 15 óra 40 perckor Rajkán. Az intézkedés során a tehergépjármű vezetőfülkéjében, egy pokróc alatt elrejtőzve, egy illegális migráns találtak, aki magát szír állampolgárnak vallotta - közölte a rendőrség honlapján szerdán.


A kamion 56 éves sofőrjét és a szír férfit a helyszínen elfogták, majd a megyei rendőr-főkapitányságra előállították, és a további eljárás lefolytatására a rendőrhatóság részére átadták. A nyomozók a török férfit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrség felvétele


A migráns sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért őt – meghallgatását követően - a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Az ügy vizsgálatát a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!