Pénzt ad, vagy lelövöm! - mondta tanárának a 14 éves fiú Mosonmagyaróvár közelében

A Győri Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádol egy fiút, aki egy Mosonmagyaróvárhoz közeli településen fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg az őt korábban korrepetáló tanárt.

- A vádirati tényállás szerint a fiatalember tavaly ősszel kapucnit húzott a fejére, magához vett egy valódinak látszó műanyag pisztolyt, majd bekopogott az őt korábban korrepetáló idős hölgyhöz. A hölgy éppen egy másik diákot tanított.

 

Az ajtónyitáskor annyit mondott a sértettnek, hogy ˝két lehetősége van, vagy pénzt ad, vagy lelövöm.˝ Eközben előhúzta a kabátzsebéből az élethű műanyag pisztolyt.

 

A 76 éves sértett a felszólítástól megijedt, ezért becsukta és magára zárta házának ajtaját, az elkövető pedig elfutott a helyszínről.

 

A fiatalember terhére rótt bűncselekmény 5 évtől 10 évig terjedő, 16 évesnél fiatalabb elkövető esetén 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyben a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog ítéletet hozni - olvasható a dr. Takács Péter főügyész által jegyzett sajtóközleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!