Olcsóbb a telek a helyieknek Jánossomorján

Tizenöt telken már elkezdődött az építkezés. Őszre újabb 18 házhelyet alakítana ki a város. Az első új tulajdonosok már építkeznek is.

A Kertalja utcában elkezdő- dött az új lakóházak kialakítása az új telkeken. Április végére az összes portát közművesítették és a murvás út is elkészült a területen.


Jánossomorja telekkialakítási programja főként a helyi kötődésű fiatalok lakáshoz jutását kívánja segíteni. Eddig

 15 telek kelt el, pár nagyobb méretű vár még gazdára. Tavaly nyártól lehetett a program keretében házhelyet vásárolni. 


Most a Kertalja utcában indulhat meg az élet, de a tervek szerint ősszel a szomszédos Szőlőskert utcában is meghirdetik az 500 és 700 négyzetméter közötti nagyságú telkeket eladásra, összesen 18 házhelyet szeretnének értékesíteni.

 

A Kertalja utcában  már megindultak az építkezések. Őszre újabb 18 telket alakítana ki a város.

A Kertalja utcában már megindultak az építkezések. Őszre újabb 18 telket alakítana ki a város.


Lőrincz György polgármester elmondta, az elsődleges célt sikerült elérni: a vásárlók zöme jánossomorjai vagy helyi kötődésű fiatal. Az önkormányzat által nyújtott lehetőséggel a fiatalok akár fél áron juthattak telekhez. Kiemelte, várhatóan a következő vásárlásnál is hasonló kedvezményekre számíthatnak. De a nem helyieket is kedvezményekkel várja Jánossomorja.


Berki Láng Fruzsina jánossomorjai születésű, családjával nagyon örül a lehetőségnek. 


– Szerettünk volna itt maradni a szülőhelyünkön. A város kezdeményezésének köszönhetően ez sikerül is. Idén elkészül a házunk, s az év végéig reményeink szerint be is költözhetünk.


Nagy Major Beáta és családja is maradt.


– Nagyon jó lehetőség ez Jánossomorján. Az utca mindenhez közel van és a szomszédaink is fiatal családok lesznek. Ez amolyan fiatalos utca lesz. Gyors, acélszerkezetes ház készül itt, és év végéig beköltözhetünk. Május 8-án pedig a család már ott is hagyta a kéznyomát a csatornafedő betonozásánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!