Nyelvtanulás a középpontban

A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium az idei tanévtől az Euroexam Vizsgaközpont partnerintézménye lesz. Az iskola nagy hangsúlyt fektet a vizsgákra való felkészülésre.

Kiss Anikó

Tegnap egy egész napos felkészítő foglalkozás várta az intézmény oktatóit és felkerült a tábla az iskola falára: Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium, az Euroexam Vizsgaközpont partnerintézménye. Veres Mária intézményvezető kiemelte, hogy a gimnázium nagy figyelmet fordít az idegen nyelvek oktatására.

Az Euroexam Vizsgaközpont partnerintézménye lett a Kossuth Lajos Gimnázium.

Az Euroexam Vizsgaközpont partnerintézménye lett a Kossuth Lajos Gimnázium.

– Az előző tanévben indítottunk egy programot az Euroexam Vizsgaközponttal. Ennek keretében tartottunk egy felkészítő kurzust és egy nagyszabású próbavizsgáztatást tavasszal az iskola falai között. Közel hetven diák vett részt az ingyenes, felkészítő foglalkozásokon. A programban a diákok vizsgafelkészítő foglalkozáson és próbavizsgán vehettek részt. A sikeres együttműködésünknek köszönhetően az idei tanévtől partnerintézménye leszünk a nyelvvizsgaközpontnak – fogalmazott dr. Kelemenné Tóth Eszter, a Kossuth Lajos Gimnázium nyelvtanára.

 

– Hamarosan a felsőoktatásba történő belépés feltétele lesz a középfokú nyelvvizsga, ezért nagyobb hangsúlyt fektetünk a vizsgára való felkészülésre. Ösztönözzük diákjainkat a vizsgabizonyítvány mielőbbi megszerzésére. A felkészítő kurzusnak és próbanyelvvizsgának azért nagy a jelentősége, mert így megbízható képet kaphatnak a diákok arról, hogy hol tartanak a nyelvtanulásban. Így az igazi vizsga előtt bőven marad idejük a további fejlődésre. A próbavizsgán rutint is szereznek a résztvevők – tudtuk meg Veres Mária intézményvezetőtől.

Címkék#fontosmovar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!