Nincs fűtés és melegvíz Mosonmagyaróváron több mint száz lakásban

Október közepén számoltunk be arról, hogy több mint száz lakásban és üzletben kapcsolta ki a fűtést és a meleg vizet a szolgáltató Flexum Zrt. néhány lakó tartozása miatt Mosonmagyaróváron. Az azóta eltelt mintegy másfél hónap alatt nem változott a helyzet.

kisalfold.hu

November 23-án újabb lakógyűlésre hívták össze Mosonmagyaróváron a Malomszeren és a Palánk utcában érintett társasház mintegy száz lakásának és üzletének tulajdonosait. Lapunkat ezúttal is az egyik lakó értesítette a gyűlésről és arról, hogy az eltelt másfél hónap alatt továbbra sem változott a helyzet. Se meleg víz, se fűtés. A lakók és az üzlettulajdonosok klímákkal és elektromos fűtőberendezésekkel igyekeznek meleget varázsolni, ám ez korántsem nevezhető megoldásnak.


Ahogy arról már beszámoltunk, a Flexum Zrt. még szeptember közepén értesítette a tulajdonosokat és a bérlőket a kialakult helyzetről. Az adósság 2013 óta gyűlik, mára pedig csaknem elérte a nyolcmillió forintot. A hátralékot 15–20 lakó halmozta fel, a büntetés viszont mindenkit érint.

A hátralékot 15–20 lakó halmozta fel, a büntetés viszont mindenkit érint. Illusztráció

Az azóta eltelt időszakban ebből a tartozásból majdnem kétmillió forintot törlesztettek. A szolgáltató ezért felkínálta a kazánház kulcsait és azt, hogy a társasház átveheti az üzemeltetést.


A novemberi lakógyűlés fő kérdése tehát az volt, elfogadják-e a felkínált lehetőséget. A résztvevők válasza elutasító volt. Az indok egyszerű: bár a kulcsokat megkapták volna, a szolgáltatás ezzel nem indult volna el. A társasháznak kellene ugyanis télvíz idején szakembert és szolgáltatót találni, azzal szerződést kötni, hogy elinduljon a fűtés és legyen meleg víz. Ezt a lakóközösség nem vállalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!