Mutatjuk július legszebb naptárfotóját - természetképpel győzött a mecséri fiatalember

Saját földjükön készítette a képet Knoll Dévald, amit a Kisalföld zsűrije kiválasztott naptára júliusi oldalára. A mecséri fiatalember gyerekkora óta fotózik, kedvencei a természetképek, élete első pályázatát most meg is nyerte.

Kamocsai Rita

"Épp szabad voltam"


Knoll Dévald a győri Bencés Gimnázium után Mosonmagyaróváron tanult a Széchenyi István Egyetem mezőgazdasági mérnöki felsőoktatási szakképzési szakán. "Szóval sokat járom a természetet, és olyankor, ha tehetem, a fényképezőgépemet is viszem magammal" – meséli a fiatalember, akinek fotója megnyerte a Fotózz a naptárunkba! pályázatunk júliusi fordulóját.


A képen látható őzbak a család mecséri gabonáján ugrik éppen át. "Én is a családi gazdaságban dolgozom, de itt éppen szabad voltam. Az új fényképezőgépemet vittem felavatni a kutyámmal, amikor megláttam a pillanatot. Készítettem egy sorozatot és ez az egy volt köztük, ami tökéletesen elkapta a mozdulatot" – eleveníti fel a győztes fotó készültét Knoll Dévald. A mecséri fiatalember fotós története azonban messzebbre nyúlik vissza: kiskorától kezdve mindig volt fényképezője, amivel szerette megörökíteni, amit csak látott.

 

Knoll Dévald elsősorban magának készít képeket, ám szeretné, ha szépségükkel másoknak is örömet szerezhetne.

Knoll Dévald elsősorban magának készít képeket, ám szeretné, ha szépségükkel másoknak is örömet szerezhetne.


Profibb géppel


A jövőben pedig komolyabban is venné ezt a hobbit. "Már profibb gépem van és jobban beleástam magam a fotózásba. Gondoltam rá, hogy egy fotósklubhoz is csatlakozom. Az első pályázat, amin indultam, a Kisalföldé volt, nagyon boldog vagyok, hogy mindjárt nyertem" – folytatja.


Pedig az ominózus képet először csak magának készítette. Megosztani azért osztja meg alkotásait, hogy másoknak is örömet szerezzen szépségükkel. Például a győri Petz-kórház onkológiai osztálya betegeinek.


A Kisalföldhöz beérkezett képek közül ugyanis néhányat szeretne kitenni folyosóira a kórház, hogy ezzel is segítse betegei gyógyulását – jobb hangulatot teremtsen köréjük. "Szerintem ez egy nagyon jó ötlet, és örülnék, ha az én fotómat is kihelyeznék" – mondja a fiatalember, akitől még az is lehet, kapunk újabb fotókat, ha hasonlóan különleges pillanatokkal találkozik.

 

Knoll Dévald elsősorban magának készít képeket, ám szeretné, ha szépségükkel másoknak is örömet szerezhetne.

A gabona fölött szálló őz nyerte a júliusi fordulót. Fotó: Knoll Dévald

 

A tájképektől a portréig


Kedvencei a tájképek, de szívesen kipróbálná magát más területen is. "Bármit szívesen megtapasztalnék a fotózás világában. Például érdekel a portrékészítés. Itthon azonban senki nem áll modellt hozzá, pedig az egész család szeret fényképezni, jó pillanatokat mentünk el magunknak a nyaralásokról is" – teszi hozzá vidáman Knoll Dévald, aki a végén azt is elárulja, a győztes fotóért járó 10 ezer forintból valamilyen kiegészítőt vásárolna gépéhez.

Fotózz a naptárunkba!


Még 5 hónap legszebb pillanatát keressük. Olvasóink alkotásait a [email protected] e-mail-címre várjuk. A legjobbak felkerülnek a kisalfold.hu-ra, a havi győzteseket 10 ezer forinttal is megjutalmazzuk. Csak olyan képeket fogadunk el, amelyek az észak-dunántúli régióban készültek.


A levélben írják meg, hol készült a kép, illetve elérhetőségüket is adják meg. A képek közül néhánnyal a győri Petz-kórház onkológiai osztálya szeretné díszíteni folyosóit, ezért aki ehhez nem járul hozzá, az ezt tüntesse fel az e-mailben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!