Menyasszonyi fürtöket kapott nászajándékba a mosonmagyaróvári lány

Minden nőnek van olyan nap az életében, amikor a legszebb szeretne lenni. Saját esküvője napján hófehér ruhában, ki­sminkelve, gyönyörű frizurával szeretne az oltár elé állni és kimondani a boldogító igent. Ez a mosonmagyaróvári B. Evelinnel sem volt másképp. Ehhez a felejthetetlen érzéshez járult hozzá edzője, R. Zsófi.

Gecsei Ádám

A jánossomorjai származású, életvidám, mindig mosolygós Evelinnek derékig érő haja volt gyermekkora óta. „Imádtam. Szerettem vele babrálni, befonni, begöndöríteni" – mesélte.


Evelinnél 2017 telén Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak, 2018 januárjában már kemoterápiás kezelésre járt, s ekkor úgy döntött: levágatja a haját. „Akkor is mosolyogtam, mikor fülig érőre vágattam a hajam. Így vagy úgy, a saját döntésem volt. Legalább nem a hosszú szálakat láttam mindenhol" – mesélte Evelin.


„A 45 centiméteres copfom a szekrényben pihen. Zavart, hogy mindenhol haj volt. Nem volt olyan pillanat, hogy ne maradt volna egy marékkal a kezemben, ha beletúrtam a hajamba. Folyamatosan porszívóztam a házat, az ágyammal kezdve. Rossz volt látni, mikor már kilátszott a fejbőröm. Akkor vágattam kopaszra. Úgy érzem, könnyebb volt így. Nem volt minden tele hajjal, nem kellett végignéznem, hogy foltokban van csak hajam" – idézte fel Evelin.

A két lány egy éve ismerte meg egymást. Zsófit (jobbra) megérintette Evelin története.

Az eltelt idő nehéz és embert próbáló volt számára, de szerencsére a legutóbbi kontrollon is azt mondta neki a kezelőorvosa: minden rendben van.


Az életvidám Evelin az esküvőjét szervezi jelenleg is. Vőlegényével július 13-án mondják ki a boldogító igent, s úgy állhat az oltár elé, ahogyan gyermekkorában megálmodta: hosszú hajjal, hófehér ruhában.


Evelin Zsófihoz jár személyi edzésre Mosonmagyaróváron, aki szívet melengető ajándékkel lepte meg. Zsófi úgy döntött nemrégiben, hogy derékig érő haját levágatja, s az ötvencentis copfot nekiadja Evelinnek, aki az esküvőjére felrakathatja a fiókban pihenő sajátja mellé.


„Ha egyszer visszanézem a rólam készült képeket, nem szerettem volna, ha csak az esküvőmön van rövid hajam. Zsófi pedig odaadta a sajátját. Majdnem elsírtam magam, amikor mondta az edzőteremben" – mesélte Evelin.

„Evelin minden edzésen elmondta, hogy milyen szép a hajam, s volt, hogy poénosan megkérdezte, nem adom-e neki. Aztán egyik reggel felkeltem és mondtam a barátomnak, hogy levágatom a hajam. Felvettem a kapcsolatot a fodrászával, hogy megoldható-e, azt mondta, igen. Este edzésen pedig mondtam Evelinnek, megkapja tőlem. Először nem akarta elhinni" – tudtuk meg Zsófitól.


A két lány edzésen találkozott először közel egy éve, Zsófi is ekkor tudta meg, mi történt Evelinnel.

„Azért döntöttem így, mert megkedveltem Evelint, s nekem ez nem nagy áldozat. Ha ő hosszú hajat szeretne az esküvőjén, s ehhez hozzá tudtam járulni, akkor örülök" – emelte ki Zsófi.


A két nő úgy tervezi, hogy az esküvő után vándorútra bocsátanák a copfot, s olyannak ajánlanák fel, akinek szintúgy szüksége van rá, mint Evelinnek volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!