Még jövő heti műtéteket tervezett az elhunyt sebész

A tragédia napján még telefonon szervezte jövő heti műtéteseinek előkészítését az az orvos, aki hétfőn rálőtt feleségére, majd végzett magával. Dr. Bertalan István, a Karolina Kórház főigazgató főorvosa értetlenül áll a tanítómester és barát tragédiája előtt.

munkatársunktól

Nincsenek szavak a tragédiára, mindenki döbbenten áll H. Béla döntése előtt. A 64 éves férfi hétfőn, eddig ismeretlen okból hasba lőtte ásványrárói házukban feleségét, majd kislányával bezárkózott és öngyilkos lett (Kisalföld, 2017. július 12., "Feleségére lőtt, majd megölte magát a sebész"). A 2010-es választásokon polgármesterjelöltként is indult. 


A férfit köztiszteletben álló személyként ismerték. Orvosi hivatása mellett a közügyek is foglalkoztatták. A 2010-es önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként is indult az akkori és a jelenlegi faluvezető mellett Ásványrárón. "Hárman Ásványráró vezetéséért" című írásunkban (Kisalföld, 2010. szeptember 25.) arról beszélt, azért vállalta a jelöltséget, mert nem volt elégedett az akkori önkormányzat tevékenységével. A rossz, szinte járhatatlan utak javítása mellett az évi többszöri szúnyogirtásért és egy legális szemétlerakó kialakításáért is szót emelt.


– Sok mindenben példaképemnek tekintettem a szomszéd faluban élő idősebb kollégát, követve őt az egyetemre, a kollégiumba. Az ő példája nyomán lettem traumatológus, szerveztem az osztály közösségi életét. Meghatározó tagja volt a "naphegyes kolesz" csapatnak, az idén is jelentkezett az éves kollégiumi találkozóra, ahova mindig családjával érkezett… Nyugdíjazásáig vezette kórházunk sebészeti mátrixosztályát, mostanáig részállásban segítette a traumarészleg működését. A tragédia napján még telefonon szervezte jövő heti műtéteseinek előkészítését – fogalmazott dr. Bertalan István, a Karolina Kórház főigazgató főorvosa. Megjegyezte: értetlenül áll a barát tragédiája előtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!