Mart aszfalttal burkolnak két utcát Mosonmagyaróváron

Két utcát mart aszfalttal burkolnak Mosonmagyaróváron: a Fatelep és a Szily Pál utcákat. Erről döntött legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete.

Mészely Réka

Árvay István polgármester tájékoztatása szerint a pénzügyi keretet a Fatelep utca eredetileg útalapos pályázata kapcsán állították be a költségvetésbe, mintegy 37 millió forint értékben. Ez az útalapos pályázat azonban nem jött össze, emiatt az összeget a két utca mart aszfaltos burkolására fordítják.

A mosonmagyaróvári önkormányzat folytatja a Fő utcai járdák felújítását.

A város idén is folytatja a járdafelújítási programját. A rossz minőségű járdák állapotának javítására pénzt különítettek el a költségvetésben. Az előzetes felmérést követően több szakasz újraaszfaltozásáról határoztak. Így elkészülhet a Gyári út páros oldala is, a szegélye és az aszfaltozott járda között a szikkasztás miatti kavicsos rész azonban megmarad.


A Fő utcán több helyen is találkozhatunk majd munkagépekkel. Így a városi bíróság melletti térköves járdától a Győri kapu utcáig tartó szakaszon, a Malom és Grábner Emil utcák közötti szakaszon, illetve a Győri kapu és a Magyar utcák közötti, evangélikus templom melletti járdán. A Szent István király úton szintén tovább folytatják a korszerűsítést: a Zsák utca–Kápolna tér közötti rész, a páratlan oldalon a 169–195. számok közötti szakasz kerül sorra. Továbbá a páratlan oldalon a 195. szám–Kühne Ede tér, körforgalom–Nábob étterem közötti járda is megújul a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!