Maradhatnak az étkezés költségei

Mosonmagyaróvár képviselő-testülete arról döntött, hogy nem emeli jövőre az étkezési díjakat az iskolákban, óvodákban és bölcsődékben.

Az önkormányzat minden évben felülvizsgálja és szükség szerint módosítja az intézményekben alkalmazandó élelmezési nyersanyagnormákat, azaz az étkezési tarifákat. A fizetendő térítési díj alapja a nyersanyagnorma. A gyermekeknél csak a nyersanyagköltséget térítik, míg a felnőtt étkezőknél ehhez hozzájön a rezsiköltség is.

A nyersanyagnorma meghatározása, esetleges emelése a főzőkonyhát működtető önkormányzati intézményekre, valamint az általuk ellátott társintézményekre vonatkozik. Az Ostermayer Óvoda látja el a Bóbita, Vackor és Lurkóvár Óvodák étkeztetését. Míg az Őzikés Óvodában a Kékcinke és a Majoroki Óvodákra főznek. A Móra-iskola konyhája a Bolyai-iskolát, az Ujhelyi-, a Haller- és Éltes-iskolák étkeztetését látja el. Az Egyesített Bölcsődékben csak a saját ellátottakra főznek.

Az Intézményi Működtető és Gazdálkodási Szervezet és az Egyesített Bölcsődék vezetői – az élelmezésvezetőkkel közösen – felmérték a 2015-re várható beszerzési lehetőségeket. Az intézmények, konyhák idei évi tapasztalati adatait is figyelembe véve az intézményvezetők megítélése szerint az idei nyersanyagnormák alkalmazásával 2015-ben is biztosítani tudják a megfelelő színvonalú étkeztetést. Kizárólag az Egyesített Bölcsődéknél, a felnőtt vendégétkezők esetében látják szükségesnek a nyersanyagnorma tízszázalékos emelését a szigorodott tápanyag-előírások biztosítása érdekében.

Mindezek alapján a képviselő-testület arról döntött, hogy nem emeli jövőre az étkezési díjakat az iskolákban, óvodákban és bölcsődékben. Csupán a bölcsődei vendégétkezőknek lesz tíz százalékkal drágább az ebéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!