Májusi döntések a gyermekekért Jánossomorján

Teljes kihasználtsággal működik a bölcsőde Jánossomorján. Elkészül az udvari pavilon a Klafszky-tagiskolában és a tavalyi maradvány felosztását újratárgyalják a következő, júniusi testületi ülésen.

Kiss Anikó

A Kék Bagoly Bölcsőde beszámolója szerint már évek óta teljes, azaz százszázalékos kihasználtsággal működik az intézmény. A bölcsőde bővítésére a közelmúltban kiírt pályázati lehetőséget szeretné kihasználni az önkormányzat és megkezdik annak előkészítését. A következő ülésen már a konkrétumokról tárgyal majd a testület.


A gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatokat térségi társulási formában látja el az önkormányzat. A Család- és Gyermekjóléti Központ egy irodát is működtet Jánossomorján a könnyebb ügyintézés érdekében. Korábban a pusztasomorjai óvodában, a tavalyi évtől pedig a városháza épületében.

A felújítás hamarosan megkezdődik. Lőrincz György, Jánossomorja polgármestere mutatta meg a központi iskola egyik épületét.


A központ átfogó értékelését tárgyalták a legutóbbi testületi ülésen és kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy mennyi azok száma, akik nem állandó lakcímmel rendelkeznek Jánossomorján. Ennek következtében várhatóan statisztika készül azokról a családokról, akik az idénymunka időszakában csak ideiglenesen vannak a településen.


A nyári táborok és az iskolai pavilon építésének támogatását is elfogadták a testület tagjai. Nem született viszont megállapodás azzal kapcsolatban, hogy mire használják fel a 2018-as évi költségvetésből visszamaradt 55 millió forintos maradványösszeget.


Az összeg felosztására Lőrincz György, a település polgármestere tett javaslatot. A februárban elfogadott járdafelújításra fordított összeget most öt millióval egészítené ki az önkormányzat. Útfelújításra további 35 milliót különítene el, az egészségháznál és a Szabadság utcában pedig több parkolót alakítanának ki a fennmaradt összegből. A malomépület kerítését és tetőszerkezetét pedig közel 2 millió forintból újítaná fel. Több módosító képviselői indítvány fogalmazódott meg az ülésen és végül egyiket sem fogadta el a testület. Hamarosan mindezeket újratárgyalják.


Fontos hír még, hogy sikeres közbeszerzésen van túl a város a Körzeti Általános Iskola energetikai korszerűsítésének pályázatával kapcsolatban. A tanév befejezését követően megkezdődnek a munkálatok az iskola központi épületében. A szerződés szerint a tanév elejére be is fejeződnek a munkálatok, mintegy 205 millió forint pályázati forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!