Lopást jelentett be, a helyszíneléskor aztán több mint száz lőszerrel bukott le egy mecséri férfi

Az 57 éves bejelentőt az egyenruhások elfogták és előállították.

A nyomozás adatai szerint bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. április 28-án hajnalban arról, hogy ismeretlenek több dolgot is elloptak egy családi házból Mecséren. A kiérkező rendőröknek a tulajdonos elmondta, hogy egy gázpisztolyt, szeszes italt és cigarettát vittek el a lakásából. A nyomozók - a lopás vétsége miatt indított eljárás során - az ingatlanban tartott helyszíni szemle alkalmával 127 darab 0,22-es kaliberű kispuskalőszert találtak és foglaltak le.


Az 57 éves bejelentőt az egyenruhások elfogták, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy az éleslőszereket több éve kapta egy külföldön élő ismerősétől, azokat csak tárolta otthonában.


A büntetőeljárás során kirendelt fegyver-és nyomszakértő megállapította, hogy a 127 darab töltény működőképes, céllövő-vadásztöltények, amelyek kaliberüknek megfelelő fegyverben működtetve emberi élet kioltására alkalmasak.


A nyomozás vizsgálati szakaszában a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!