Leégett bakterház fogadja az utasokat Bezenyén

Valószínűleg egy hajléktalan gyújtotta fel a bezenyei bakterházat, azért égett le májusban. Jó ideig világítás sem volt az állomás peronjánál, az utasok reggel és késő délután a sötétben botorkáltak fel- és leszálláskor. Sok állomásra ráférne a helyreállítás, a vasúttársaságok az elmúlt időszakban több elhagyatott épületet le is bontottak. Egy megállapodás az önkormányzatokat is érdekeltté tette a szolgáltatás színvonalának javításában.

Cséfalvay Attila

„Bezenye" felirat a leégett épületen – ez a látvány fogadja azokat, akik vonattal érnek a településre. Néhány hete ottjártunkkor csúf képet mutatott az állomás, a gaz felverte, az ingatlan életveszélyes volt. 


Még májusban égett le a körülbelül 25 négyzetméteres bakterház: a helyi hírek szerint „egy benne élő hajléktalan gyújtotta fel". 


A vasútállomáson a közvilágítás sem működik a peronoknál. „Reggel és késő délután sötétben botorkálnak a le- és felszálló utasok. Attól félünk, baleset lesz" – kereste meg lapunkat egy helyi lakos, hozzátéve, hogy nem elég a leégett épület, a sötét, az állomás környéke gazos, szemetes. 


Rázó László, a GYSEV szóvivője kérdésünkre közölte: Bezenye megállóhelyen műszaki hiba miatt valóban nem működött egy ideig a világítás, azonban a vasúttársaság munkatársai azóta megjavították. A májusi tűz után a GYSEV Zrt. műszaki szakemberei úgy döntöttek, hogy lezárják az építményt és a közvetlen környékét. Az épületet várhatóan januárban bontják le. A megállóhelyhez vezető utat, valamint a peron melletti területet megtisztították, levágták a gazt.

 

Balkáni állapotok - A bezenyei vasútállomás, ahol azután, hogy ott jártunk és a cégnél rákérdeztünk, rendet tettek és megjavították a világítást. A leégett bakterházat januárban bontják le.

Balkáni állapotok – A bezenyei vasútállomás, ahol azután, hogy ott jártunk és a cégnél rákérdeztünk, rendet tettek és megjavították a világítást. A leégett bakterházat januárban bontják le.


Az elmúlt években több, régóta elhagyatott vasúti épületet bontott el a GYSEV Zrt. – így tettek például Bágyogszováton is. Ezzel egyidejűleg több megállóhelyet korszerűsített a Győr–

Sopron vasútvonalon. 


Bakonygyiróton a MÁV bontotta le az állomás épületét, helyette egy kis favárót állítottak. Emellett elkészült a magasított peron és a világítás is. 


A vasúttársaság 2016 tavaszán indította újra önkormányzati együttműködési programját, azóta országszerte közel 150 vasútállomás üzemeltetéséről állapodott meg. 


A feladatok megosztásával a helyhatóságokat is érdekeltté tette az utasvárók, az állomásépületek tisztaságának fenntartásában, a szolgáltatási színvonal javításában. 


Az önkormányzatok feladata egyebek között a peronok és a közlekedési utak, közösségi terek takarítása, a hó-, jég- és csúszásmentesítés, a kertészeti és hibaelhárítási munkák.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!