Kibővítették a családsegítő központot Mosonmagyaróváron

165 millió forintból bővítették és újították fel a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Vasutas utca 10. szám alatti épületét, melyet tegnap adtak át Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében.

Mészely Réka

Nyolc szakmai szolgáltatással bővült 2016 óta a Család- és Gyermekjóléti Központ feladatellátása. Így szűkössé vált mosonmagyaróvári székhelyük. Egy 150 milliós pályázatnak köszönhetően, amit 15 millió forinttal egészítettek ki, közel duplájára bővítették az épületet és a régi szárnyat felújították. A tágas és korszerű új központot tegnap adták át hivatalosan Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében: „Arányosan fejlődik Mosonmagyaróvár, ami azért is fontos, hogy a huszonegyedik században is élhető város lehessen." Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke és Árvay István, a térségi társulás elnöke az érintett huszonhat település összefogását emelte ki. Ezzel a „szociális ágazatban erőinket megsokszoroztuk", vélekedett a mosonmagyaróvári polgármester, aki szerint a tárgyi feltételek javítása után a következő kihívás a személyi feltételek javítása.

 

Árvay István, Nagy István és Németh Zoltán adta át a központ kibővített épületét.

Árvay István, Nagy István és Németh Zoltán adta át a központ kibővített épületét.


Az intézmény a Mosonmagyaróvári járás mellett még Mosonszentmiklóson biztosítja szolgáltatásait. A járási feladatokhoz tartozó új hatósági és speciális ellátásokat a Vasutas utca 10. szám alatt nyújtják. Stencinger Noémi, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjének tájékoztatása szerint 2016-tól újdonság a jogi, pszichológiai, mediációs, családterápia-tanácsadás, illetve a készenléti telefonos szolgálat. Szintén jelentős átszervezést igényelt a kapcsolattartási ügyelet megszervezése is. Tavaly indult az óvodai és iskolai szociális segítő munka.

A 165 millió forintból megszépült épületben kialakítottak egy nagyobb tárgyalót az esetmegbeszéléseknek és három tanácsadó irodát. Egy kis konyhát hoztak létre az ügyfelek részére, melyet a kapcsolattartási ügyelet alatt használnak. Hiányt jelentett a dolgozók szociális helyisége és az akadálymentes mosdó is. Recepció is lett, illetve két külön bejárat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!