Kerekes István az év magyar fotósa

Kerekes István mosonmagyaróvári fotóművész érdemelte ki az Év Magyar Fotósa díjat.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége 2018–2019 fordulóján hagyományteremtő céllal indította el az Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa pályázatot. 

 

A tíz kategóriában 149 fotós mintegy 2929 képet küldött be. A fődíjat, az Év Magyar Fotósa címet a legtöbb képpel eredményesen pályázó fotográfus vehette át. 


Ezt a kitüntetést ezúttal Kerekes István nyerte meg.

Varga Árpád, a fődíjat felajánló Fuji Magyarország Kft. üzletágvezetője, Horváth Imre, a Mafosz elnöke és Kerekes István.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Balassi Intézetében megtekinthető kiállításon a százegy alkotás közül nyolc a mosonmagyaróvári fotóművészé. 


A szociofotó kategóriában a Nyomor című képével elnyerte az első díjért járó Mafosz-aranyérmet, portré és zsáner kategóriában a Gáborok című alkotásával ezüstérmet szerzett, valamint a Székely lányok című munkájával a magyarság kategóriában szintén második helyet ért el a fiatal mosonmagyaróvári fotós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!